- Den beste måten å si det på er kanskje at jeg var en normal person som betalte for å spille basket for Varden og nøt friheten ute av søkelyset litt. Som en betalt utøver visste jeg hva som krevdes - det hadde jeg lært. Jeg behandlet vel dette som en pause fra basketballen, og det burde jeg ikke gjort, sier norskamerikaneren.

Testet positivt

Dag Christensen (31) testet i desember positivt på cannabis som Varden-spiller. Han håper ikke det ødelegger fremtidsutsiktene i Tromsø. Mandag kom det påtalebegjæring fra Antidoping Norge om en utestengelse på opp til ett år og fire måneder på en mannlig, 31 år gammel basketballspiller. Dette er Christensen, som fikk en tilsvarende dom på seg sammen med Anthony Williams i 2007 - da som Storm-spiller.

Christensen velger nå å fortelle sin versjon til Nordlys.

Redd for effektene

Han skal sende sitt tilsvar i saken, og håper utestengelsen blir kortere enn 16 måneder. Han tror han uansett vil få spille basket i Norge hvis han vil, men det er ikke den største bekymringen.

- For meg handler det i første rekke om å finne arbeid her, noe jeg holder på med nå. I den sammenhengen svekker dette karakteren min. Jeg får en merkelapp på meg som er negativ, og alt det positive jeg har gjort her i lokalmiljøet er med en gang glemt, sier Christensen.

- Skader meg

- Alle som kjenner meg vil bare si gode ting om meg, men dette skader meg, legger han til, og ser også problemer med signaleffekten saken gir.

- Jeg har jobbet mye med barn og ungdom. Det kan jeg kanskje ikke gjøre nå. Det er egentlig det verste, å tenke på foreldrene og barna jeg har jobbet med. Det - og å få betalt for leiligheten jeg eier, sier 31-åringen.

- Rart å bli testet

På tidspunktet da Christensen og Varden ble testet, 10. desember hjemme mot Fyllingen (som ikke ble testet), hadde ennå ikke Tromsø Storm på øverste nivå blitt testet en eneste gang denne sesongen.

Christensen føler det er merkelig at dopingkontrollørene da dukket opp på en 1.divisjonskamp og bare tok for seg ett lag.

- Jeg vil ikke peke fingeren på noen, men det er litt rart, medgir han.

- Vil ikke holde noe tilbake

Christensen håper nå han har en jobbfremtid i Tromsø.

- Jeg vil være her og jobbe her. Dette er jo egentlig ikke noen stor greie, jeg er en ganske vanlig fyr.

- Men jeg håper virkelig ikke det har noen negativ innvirkning på barna jeg har trent, legger han til.

- Godt å snakke

Han har fundert en liten stund på hva han skulle gjøre med saken, men valgte i går å møte Nordlys og snakke om det.

- Det føles godt å snakke om det. Å holde dette tilbake har gitt meg negative følelser - det er ikke meg, sier Dag Christensen.