Gå til sidens hovedinnhold

Andreas (19) fra Tromsø tatt ut til VM

Artikkelen er over 2 år gammel

Tromsø-syklisten Andreas Leknessund (19) er tatt ut på det norske laget som skal til VM i landeveissykling i Østerrike i slutten av september.

Leknessund har gjort sine saker bra for Team Uno-X i sin første sesong som seniorsyklist, og er nå belønnet med en plass på det norske laget i U23-klassen.

Tromsøgutten har flere styrker på sykkelsetet, og skal under VM sykle både fellesstarten i en kupert løype og temporittet for U23-ryttere.

Det norske seniorlaget som sykler fellesstarten i Østerrike ledes av kaptein Edvald Boasson Hagen, som TV2-ekspert Mads Kaggestad tidligere har sammenliknet Leknessund med.

– Dette er oppe på et nivå der han er noe helt spesielt (...) Det er litt som Edvald Boasson Hagen, Thor Hushovd og Kurt Asle Arvesen. Han er i den kategorien, sa Kaggestad til Nordlys etter det aller første kontinentalrittet til Leknessund i mai i år.

Leknessund var en ganske åpenbar kandidat til det norske U23-laget i VM.

– Det var vel ikke noe stort sjokk, men det er selvfølgelig stort uansett. Det var et av de store målene jeg hadde før sesongen, så det er godt når uttaket kommer, sier 19-åringen til Nordlys.

VM i Østerrike går fra 23. til 30. september. Før det skal Leknessund gjennom Tour of Slovakia i neste uke.

 

Kommentarer til denne saken