Spurtet inn til ny løyperekord

Eirik D. Haugsnes og Finn Hågen Krogh spurtet opp til Fjellheisen. Haugsnes trakk det lengste strået.

Eirik D. Haugsnes og Finn Hågen Krogh spurtet opp til Fjellheisen. Haugsnes trakk det lengste strået. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Men Eirik D. Haugsnes ble presset hardt av Finn Hågen Krogh opp til Fjellheisen.

DEL

Skjervøyværingen og en av Norges beste motbakkeløpere Eirik D. Haugsnes forbedret sin egen løyperekord i Ekstremløpet fredag ettermiddag. Han løp fra TUIL Arena og opp til Fjellheisen på 15 minutter og 55 sekunder, en forbedring på 24 sekunder.

Han har vært suveren de siste årene i løpet, men ble i dag pushet av rekruttlandslagsløperen Finn Hågen Krogh, som måtte se seg slått i spurten av Haugsnes etter å ha hengt på ryggen til Haugsnes hele veien opp til Fjellheisen.

– Jeg har jo han i ryggen, så jeg må bare løpe. Jeg løper mitt eget løp uansett og visste at jeg er i bedre form enn jeg har vært i før. Det var bare å kline til, jeg åpnet tøft, og det var på håret. Jeg måtte helt i kjelleren, sier Eirik D. Haugsnes til Nordlys.

Bra oppkjøring

Haugsnes ble nummer tre i NM og nestbeste nordmann i Skåla Opp tidligere i august. Det mener han har løftet nivået hans.

– Man blir bedre når man ligger i ryggen på de beste motbakkeløperne i Norge tre helger på rad, man hever seg ganske mye og hever terskelen, da.

Og mener Ekstremløpet er den beste målingen formmessig for han selv.

– Jeg har jo løpt her i mange år og det er en god indikator på hvor god formen er, litt avhengig av forholdene. I dag var det fint å løpe, men litt motvind på toppen, sier Haugsnes.

Altaværingen og rekruttlandslagsløper i langrenn, Finn Hågen Krogh, imponerte med sin kapasitet opp til Fjellheisen.

– Litt tidlig spurt

– Det er første gang jeg løpte her. Jeg visste det kom til å bli hardt og at Eirik ville styre tempoet. Så planen var bare å henge på, og det ble som det ble. Jeg åpnet spurten litt tidlig, jeg var usikker på hvor målstreken var, sier Krogh.

Krogh har nestbeste tid noensinne, uoffisielt, i og med at han løp utenfor konkurranse og er godt forbedret foran vinterens langrennssesong.

– Jeg har fått løpt litt mer og hatt mange langturer på tre timer og fått bygd god kapasitet. Det virker som det gir avkastning allerede, sier Finn Hågen Krogh.

Maria Nysted Grønvoll vant dameklassen, på 19.50. Det er 40 sekunder bak rekordtiden til Sara Svendsen.

– Det var et skikkelig sliteløp. Jeg var tung i beina fra start, men det er ikke så rart, jeg er i en tøff treningsperiode, og hadde en tre timers rulleskiøkt i morges, sier Nysted Grønvoll.

Artikkeltags