Etter 11 av 18 løp i år har Tromsøkarusellen allerede passert antall startende i fjorårets rekordår.

Over 2600 startende deltok i Troms og Finnmark Bedriftsidrettskrets sin løpekarusell i Tromsø i fjor, med et snitt på 163 per gang i de 16 løpene.

Onsdag løp rundt 250 deltakere da det ellevte løpet i årets karusell ble arrangert ved Tromsøhallen.

– Totalt hadde vi 585 forskjellige registrerte personer med i karuselløp i fjor. I år har vi allerede passert 600 unike deltakere, og etter elleve løp har vi passert fjorårets antall starter. Snittet i år er over 200 deltakere per løp i år. Vi er veldig godt fornøyd, med åtte løp igjen, sier daglig leder i TFBK, Ole Morten Ekanger, til Nordlys.

– Vi har et mål om tusen deltakere i år. Kanskje vi ikke når helt i mål med det, men det er realistisk med 800. Det tror vi at vi kan nå, sier han.

Bonusløp

Og mener Tromsøkarusellen nyter godt av løpetrenden i Norge.

– Vi er heldige at det er en løpebølge nå for tiden, og Tromsøkarusellen drar nytte av det. Det er mange miljøer i byen som trener godt, og som stiller opp her. Blant annet Facebook-gruppa Northern Runners, som har organisert seg, sier Ekanger.

Årets karusell består opprinnelig av 18 løp. I tillegg kommer det et bonusløp etter sesongslutt.

– Det kommer en overraskelse på tampen av sesongen, et spesialløp gratis som en belønning til årets deltakere, sier Ekanger.

Skal bli helårsaktivtet

Planen er å utvide tilbudet.Både i antall og over tid.

– Vi jobber med å øke antall løp hvert år, og gjøre dette til en helårsaktivitet. Men vi skal bruke tid på å komme dit, sier Ekanger.

– Vi har gjør små grep for å gjøre karusellen mer attraktiv. Vi har blant annet investert i nytt tidtakerutstyr, med chip, som det virker som løperne er veldig fornøyd med, sier Ole Morten Ekanger.

Sven Are Paulsen, tidligere skiskytter, vant onsdagens løp.