Bestefar Arve – i Egon Olsens figur – har neppe noen gang hvert så sint på Kjell og Benny etter et kupp som nok en gang har gått i dass.

Jan Aksel Opsahl hadde en plan. Også den mislykkes fordi spillerne ikke var dyktige nok foran mål.

Burde avgjort før pause

Fløya-treneren burde nok ha samlet spillerne i garderoben før han gav dem det glatte lag. Jentene i de grønne draktene satt med bøyd hode på banen og var veldig flau.

– Hadde spillerne gitt alt skulle jeg ha forsvart dem. Men når de ikke gjør det må de tåle kritikk. Vi har spillere som tjener gode penger. Jeg forventer at de skal gi alt. De gjør jeg også av de som har dette som hobby. Når man er på banen skal man kjempe. I dag gir de ikke alt og det er utilgivelig, sier en oppgitt Opsahl Odden.

Samtidig er det lett å forstå at Fløya-treneren ble rasende. De burde ha sikret tre poeng før pause.

Mellom

Etter åtte minutter fikk Rita Rydningen en gylden sjanse. Røa-keeper Silje Vesterbekkmo hadde en elendig klarering og ballen havnet i beina til Rydningen. Skuddet fra 25 meter gikk like utenfor. Ett minutt seinere var det klart for reprise. Vesterbekkmo sendte ballen til Kristina Kiss. Også denne gangen gikk ballen utenfor.

25 minutter ut i omgangen gikk Fløya opp i ledelsen. Camilla Karlstrøm fant Arna Heimlund med et opplegg, og fra seks-sju meters hold headet storesøster Heimlund ballen i mål. Ett minutt etterpå burde Kristy Moore ha økt ledelsen, men spissen lobbet ballen over keeper og mål.

Derfor var det ekstra surt at Røa utlignet til 1-1 på den eneste sjansen de hadde før sidebytte. Beate Myrvold traff på en eller annen måte en ball som havnet bak henne og ballen dalte over Satu Kunnas som stod på halvdistanse.

Hadde fotball vært rettferdig hadde Fløya gått opp i ledelsen to minutter før pause. Men headingen fra Rita Rydningen ble mesterlig reddet av Røa-keeperen.

Etter hvilen endret kampen karakter. Røa hadde tre store sjanser som burde gitt scoring – alle ved Karin Bredland. Først en heading som Satu Kunnas fikk slått til corner. Noen minutter seinere hadde hun et skudd som den finske keeperen ordnet på samme vis. Og det var på den corneren avgjørelsen falt. Kristine Edner fikk stå umarkert i feltet og heade ballen sikkert i mål.

Det nærmeste Fløya kom poengdeling var en heading fra Tone Heimlund som gikk over mål.

Skaper endelig sjanser

Trener Jan Aksel Opsahl Odden fant heldigvis noe positivt.

– Vi var bedre en dem i første omgang og vi skaper noen sjanser. Men de var bedre enn oss etter pause. Mest fordi vi ikke gir alt. Først noen minutter før slutt begynner vi å kjempe. Det er en ting jeg ikke aksepterer, sier Fløya-trenere.

– Uansett om vi vinner sjansestatistikken 10-1 er det som oftest det laget som scorer på den siste sjansen som vinner. I dag var vi langt under pari, raser Fløya-treneren.

Opsahl Odden innrømmer at Røa er et bra lag.

– De kommer sikkert til å kjempe helt i toppen. Per i dag er vi ikke klar for det. Rett og slett fordi vi ikke vil nok, slutter Fløya-treneren.

Kaptein Runa Vikestad mener at Fløya mangler de marginene som skal til for å vinne kamper.

– Det startet jo bra og vi tok ledelsen. Etter hvert ville vi ikke nok. Samtidig har Røa marginene på sin side. Vi opplever nå det man kaller motgang. Ballen går ikke stang-inn for oss.

Vikestad mener at det er verre å tape 1-2 for Røa enn 0-4 for Trondheims/Ørn.

– Vi må bare håpe at vi makter å snu dette, slutter Runa Vikestad.

Det bør Fløya greie i hjemmekampen mot Sandviken. Går det galt der blir nok Jan Aksel Opsahl Odden rasende igjen.