Langrennsstjernen Marit Bjørgen vurderer karriereslutt etter kommende sesong, skriver Adresseavisen.

Bjørgen, som torsdag måtte nøye seg med tredjeplass i Lysebotn opp, utelukker ikke at 2017/2018-sesongen blir hennes siste i skisporet.

- Vi får se. Jeg tar det etter sesongen, sier hun til Adressa.

- Men du vurderer å legge opp?

- Ja, jeg er i tenkeboksen. Jeg tar et år av gangen nå, svarer 37-åringen.

Det som uansett er sikkert, er at Pyeongchang 2018 blir trønderens siste OL.

- Det er OL som er målet mitt. Det er mitt siste OL, så jeg har lyst til å gjøre alt jeg kan for å være best mulig forberedt til det.

Ikke maks

Langrennseliten møttes i Lysebotn opp torsdag. Da ble Marit Bjørgen grundig slått av Charlotte Kalla. Den svenske jenta vant med 40 sekunders margin.

Heidi Weng og Bjørgen fulgte nærmest Kalla til mål, men den norske duoen ble regelrett utklasset, melder NRK.

– Man skal ikke legge så mye vekt på det som skjer i juli, det er mye som skal gjøres før sesongen, men det er lenge siden jeg har vært i så god form i juli. Sist var nok i 2013, sa Kalla til statskanalen etter målgang.

Heidi Weng, som vant Lysebotn opp for ett år siden, var slått med 40 sekunder. Ned til Bjørgen på tredjeplass skilte det ytterligere et drøyt minutt.

– Jeg kjente tidlig at det ikke var en maks dag for meg. På denne tiden av året kan det gå litt opp og ned, sa Bjørgen til NRK.

Ragnhild Haga ble nummer fire.

Holund vant herreklassen

Charlotte Kalle brukte 33 minutter og 18 sekunder på de 7,5 bratte kilometerne i Lysbotn.

Hans Christer Holund vant herreklassen med tiden 27 minutter og 37 sekunder. Torsdagens annenmann bak Martin Johnsrud Sundby på 60-kilometeren, Simen Hegstad Krüger, innkasserte en ny annenplass. Finske Matti Heikkinen ble nummer tre. De to var litt over ett minutt bak seirende Holund.