Satte tre verdensrekorder i helgen

Bildeserie

Ingrid i verdensklassen

Ingrid Thunhem har en sykdom som gjorde henne lam for kort tid siden. Hun brukte svømming på rehabiliteringsopphold og oppdaget at hun har talent. Nå svømmer hun for Tromsø svømmeklubb og det ser ut for at hun kan hevde seg i verdenstoppen i sin klasse.
Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Tromsø Svømmeklubbs Ingrid Thunem satte tre uoffisielle verdensrekorder i løpet av helgens Ishavssvøm. Se video her!

DEL

22-åringen drømmer nå om Paralympics til sommeren.

I 2010 ble livet snudd på hodet for jenta som opprinnelig er fra Nordfjordeid, som flyttet til Tromsø for å studere året før. En nevrologisk sykdom gjorde henne lam fra brystet og ned.

– Det har vært tøft, men jeg lar ikke en rullestol definere livet mitt. Jeg er en type som ikke lar meg stoppe, sier Thuneim.

Det var under rehabiliteringen hennes svømmetalent ble oppdaget. Og i helgens Ishavssvøm slo den funksjonshemmede jenta verdensrekordene på 50, 100 og 200 meter fri innenfor sin klassifisering.

Det gjør Tromsø Svømmeklubb-utøveren høyaktuell for å bli en av de norske deltakerne til sommerens Paralympics i London.

– Det er naturligvis et mål. Svømming er en stor del av livet mitt nå, og når jeg bestemmer meg for å gjøre noe, så gjør jeg det skikkelig, sier Ingrid Thunem til Nordlys.

– Jeg ble jo selvfølgelig veldig glad da jeg hørte at tidene er så bra, men nå handler det om å gjøre det igjen i offisielle stevner. Det er det som gjelder, legger hun til med et smil.

Artikkeltags