Roger gjør comeback som idrettspolitiker

Artikkelen er over 7 år gammel

Valgt som anleggsansvarlig i Tromsø Idrettsråd.

DEL

Tidligere statssekretær i nærings- og handelsdepartementet, Roger Ingebrigtsen, er valgt inn som anleggsansvarlig i Tromsø Idrettsråd.

Valgt med akklamasjon

Ingebrigtsen ble i likhet med de øvrige i styret valgt med akklamasjon på årsmøtet onsdag kveld. I november i fjor trakk Ingebrigtsen seg fra jobben som statssekretær for Trond Giske som følge av at en «seksuell relasjon» til en 17 år gammel jente i partiet fra 2004 ble kjent. Han trakk seg samtidig som kandidat ved stortingsvalget i 2013, der han var innstilt på en tredjeplass på Arbeiderpartiets liste.

– Etter det som skjedde i fjor høst har mange sikkert synspunkter på at du kommer tilbake. Hvorfor gjør du det?

– Jeg ble spurt av idretten i Tromsø om å gjøre en jobb. Det forholder jeg meg til.

Må dyrkes fram

Planen er at Roger Ingebrigtsen skal være anleggsansvarlig i styret. Dermed blir den viktigste oppgaven til den tidligere politikeren å videreføre prosjektet «Idrettsbyen Tromsø» – et prosjekt som skal sikre Tromsø tidsriktige idrettsanlegg. I løpet av de neste årene er det planlagt et 50-metersbasseng på Templarheimen samt en idrettspark der.

– Nå har vel ikke styret fordelt oppgavene, men jeg kommer til å gjøre den jobben jeg blir satt til. Jeg har vært ung i idretten i Tromsø og jeg jobbet som strategi- og kommunikasjonssjef for OL-selskapet Tromsø 2018. Videre har jeg fulgt nøye med idretten og har vært til stede på mange arrangementer. Nå vil jeg gi noe igjen.

Ingebrigtsen slår fast at mye i idretten i Tromsø har skjedd på tross av anleggssituasjonen og ikke på grunn av.

– At vi har fått fram så mange utøvere på toppnivå innenfor sommer- og vinteridrettene er enestående. Tenk så bra det kunne ha vært dersom vi hadde hatt anleggene. Ideen til «Idrettsbyen Tromsø» må vi dyrke fram. Den er glimrende og den må vi få på plass, sier Ingebrigtsen.

Aktiv i TUIL

Ingebrigtsen ble valgt inn i styret som representant for TUIL fotball, der han spilte aldersbestemt fotball før den politiske karrieren tok av.

– Vi er veldig glade for at Roger ønsker å være med på å utvikle idretten i Tromsø og at han ønsker å ta i et tak for å forbedre anleggssituasjonen i byen, sier daglig leder i Troms Idrettsråd, Alf-Kondrad Wilhelmsen.

Nyvalgt leder Lars Olav Sparboe, mannen som har jobbet fire år med prosjektet «Idrettsbyen Tromsø», slår fast at anleggsutvikling fortsatt står sentralt.

– Vi har store utfordringer der. Det er veldig mange klubber som sliter, og det er med stor ydmykhet vi jobber videre med den oppgaven. Videreføring av prosjektet «Idrettsbyen Tromsø» kommer til å ha høyeste prioritet, sier Sparboe.

Og det var nettopp eierskapet til prosjektet «Idrettsbyen Tromsø» som var hovedgrunnen til at Sparboe takket ja til vervet som leder i idrettsrådet.

Artikkeltags