Skiløperen fra Mosvika og en rekke andre skistjerner har de siste dagene gjestet Tromsø og NM på ski. Besøket har tydeligvis gitt mersmak, for mandag la Northug ut et intervju på sine hjemmesider der han oppfordrer folk til å kjempe for at Tromsø skal bli Norges hovedstad.

I intervjuet sier han:

«Jeg har lagt merke til at de siste dagene har mange landslagsløpere og profiler skrytt av Tromsøs arrangementet og ski-NM. Flere mener at det bør være en verdenscup her i fremtiden. Det er jeg enig i, men jeg mener folk ikke tar i nok. Tromsø bør bli Norges hovedstad. Her føler jeg at de ikke har smurt nok på. Til alle kollegaer som har rost av Tromsø, dere bør ta i litt mer og rose det for alt det er verdt»

Vanvittig publikum

Northug har ikke lagt skjul på at han har satt pris på publikum i Tromsø. Etter å ha vunnet skiathlon lørdag, uttalte Northug at publikum var helt «vanvittig».

- Det var noen artige rop langs løypa, men det må man regne med når man går skirenn nord for Steinkjer, sa skistjernen.

Se mer: Northug om verdenscup: – Bør absolutt være en mulighet for Tromsø å få til

- Rørende

På pressekonferansen etter å ha vunnet skiathlon fikk Northug spørsmål om hva han synes om at folk sang sangen «Mannjpip i pompen» langs løypene. Northug har flere ganger sagt at han hører på sangen, som er fra Mosvik-bandet «Guttelim», før løp.

- Det var nesten litt rørende. Det kan sammenlignes med å vinne et mesterskapsgull og du står på pallen og hører nasjonalsangen. Når du får høre lokale favoritter synges av publikum gir det deg en ekstra boost både etter løpet i dag og ikke minst før stafetten i morgen, svarte Northug.

Om Northug virkelig mener at Tromsø bør bli hovedstad, etter om han var sarkastisk, vites ikke.

Se mer: Ingen kunne true Northug i spurten