Gå til sidens hovedinnhold

Northug koblet av i Tromsø

Artikkelen er over 7 år gammel

Mens resten av verdenseliten i langrenn har avsluttet sesongen i Falun i helga, har Petter Northug besøkt venner i Tromsø.

Den norske skilegenden med ni VM-gull og to OL-gull bestemte seg i forrige uke for å droppe verdenscupavslutningen i Falun i Sverige.

I stedet har Northug jr. besøkt venner i Tromsø, og blant annet benyttet anledningen til å trene i NM-løypene på Kvaløya.

- Det stemmer at Petter har vært her en tur. Han har blant annet vært på Kvaløya, og kjørt noen rolige runder, sier kameraten Ola Amundsgård til Nordlys.

Begge deler en stor lidenskap for poker, og Northug jr. har vært åpen på at han spiller mye. Amundsgård tjente ifølge skattetallene 5,4 millioner kroner i 2012, og spiller poker profesjonelt.

Northug jr. skal ha besøkt Amundsgård i Tromsø flere ganger i det siste.

- Vi har kommet i kontakt gjennom felles bekjente. Vi har ikke hatt tid til pokerspilling denne helga, sier nordreisamannen.

Northug jr. har hatt en skuffende sesong sportslig, og klarte ikke innfri forventningene i årets OL i Sotsji. Og da formen ikke har vært bedre etter sesongens høydepunkt, valgte Northug jr. å stå over helgens verdenscupavslutning i Sverige.

- Det har vært en sesong under pari. Det er det ingen som helst tvil om. Slik forventningene til ham er, blir alt annet enn OL-gull og «kula» under pari, sa trener Eirik Myhr Nossum til VG da det ble kjent at Northug jr droppet avslutningen i Falun.

Kommentarer til denne saken