Gå til sidens hovedinnhold

Lanseres som ny idrettspresident: – Ønsker dialog med valgkomiteen

Artikkelen er over 3 år gammel

Anne Berit Figenschau er åpen for gjenvalg i styret i Norges idrettsforbund. Aftenposten mener hun kan være presidentkandidat.

For abonnenter

Anne Berit Figenschau ble i 2015 valgt inn i styret i Norges idrettsforbund.

20. september uttalte hun til Nordlys at det burde settes et øvre tak på lederlønningene i norsk idrett, på bakgrunn av at flere idrettsledere i de største forbundene, samt idrettspresident Tom Tvedt, hever millionlønninger.

Figenschau sa seg også villig til å redusere i eget styrehonorar, som er på bare 60.000 kroner i året.

lanserer Aftenposten-kommentator Ola Bernhus bardudølen Figenschau og bodøkvinnen Hege Leirfall Ingebrigtsen som mulige kandidater til presidentvervet i idrettsstyret.

Idrettspresident Tom Tvedt ønsker gjenvalg, men han er omstridt og kandidaturet hans er betydelig svekket på grunn av en rekke episoder i hans presidenttid, sist i rekken den altfor sene støtten til Linda Hofstads Hellelands protest på at Russland er gjeninnsatt i WADA (World Anti-Doping Agency).

Anne Berit Figenschau vil ikke kommentere konkret om hun er interessert i vervet som idrettspresident, men bardudølen skal være positiv til å fortsette i idrettsstyret, dog under de rette forutsetningene.

– Det har vært krevende, men lærerike og givende år i idrettsstyret. Jeg har gitt beskjed til valgkomiteen at jeg vurderer gjenvalg, men jeg ønsker å komme i dialog med dem, sier Anne Berit Figenschau til Nordlys.

Hun vil ikke utdype nå hva konkret hun ønsker dialog med valgkomiteen om.

Valgkomiteen legger sin innstilling til nytt styre i Norges idrettsforbund frem i mars neste år, foran idrettstinget som holdes i slutten av mai 2019.

  

Kommentarer til denne saken