Gå til sidens hovedinnhold

Nektet å selge til Nederland

Artikkelen er over 6 år gammel

Kaiserslautern vil beholde Ruben Yttergård Jenssen. - Har fått forsikringer om at de vil satse på meg.

Ruben Yttergård Jenssen har mistet den faste plassen sentralt på midtbanen i klubblaget Kaiserslautern. Og tromsøgutten ba om møte med klubbledelsen før overgangsvinduet stengte, for å få klarhet i egen fotballfremtid. Andre klubber var på banen overfor midtbanespilleren.

- Ja, klart, så lenge det var en mulighet i overgangsvinduet, så var det ikke aktuelt å være back-up i Kaiserslautern. Da måtte jeg høre hva klubben tenkte. Så lenge det var interesse og muligheter andre steder, så måtte jeg høre hva Kaiserslautern tenkte, sier Ruben Yttergård Jenssen til Nordlys.

Agent Kent Karlsen var til stede på møtene. En nederlandsk klubb var konkret i sin interesse med å hente tromsøgutten før overgangsvinduet stengte, og kan bli aktuell i januar igjen.

- Det er en klubb på øvre halvdel i nederlandsk fotball, som var kvalifisert for Europa League i år. I tillegg er det en belgisk toppklubb som følger situasjonen tett. Og det er klart, endrer det seg ikke for Ruben frem mot jul, så må vi ha et nytt møte og se på mulighetene. Det er uholdbart for Ruben i en alder av 26 år å ikke spille regelmessig. Kaiserslautern sa det var forbigående at Ruben ikke spiller, og vil bygge opp rundt han, men det harmonerer ikke med at han ikke spiller, sier Kent Karlsen.

PSV Eindhoven, FC Twente, Groningen og Feyenoord er blant lagene som har spilt i Europa League denne sesongen.

- Fikk forsikringer

Landslagsspilleren var fornøyd med de svarene han fikk.

- Jeg har fått forsikringer fra trener, sportsdirektør og direktør at jeg er med i planene videre, og at det var uaktuelt å selge meg nå. Jeg må bare stole på det de sier, og jobbe hardt for å komme på laget igjen. Laget har fått en bra start, med åtte poeng på fire kamper, sier Yttergård Jenssen.

Og hadde muligheten til å spille i et nytt land.

- Det har vært interesse fra klubber i andre land. Vi hadde en bra sluttspurt i fjor, og det ble nok lagt merke til. Men det var ikke snakk om at Kaiserslautern ville selge meg.

Yttergård Jenssen innrømmer at vrakingen kom uventet.

- Jeg var fast i siste del av fjorårssesongen, og spilte i starten i år også. Det kom som en overraskelse å bli satt ut, for jeg føler ikke at jeg har vært dårlig heller. Men de har valgt å gjøre det de har gjort. Hvorfor jeg ikke har fått spille vet jeg egentlig ikke. Jeg har fått gode tilbakemeldinger i de kampene jeg har spilt. Det er en annen hverdag, med stor konkurranse om plassene, sier tromsøgutten.

I januar åpner overgangsvinduet igjen, og han vil se an situasjonen fremover om den ikke endrer seg.

- Akkurat nå tenker jeg bare på å komme inn på laget igjen Ruben Yttergård Jenssen.

- Bra form

Han mener lite spilletid i sesongstarten i Tyskland ikke preget innsatsen mot Italia. Yttergård Jenssen ble byttet ut etter 70 minutter til fordel for Alexander Tettey i 0-2-tapet.

- Det er godt å kjenne på nivået. For min del handler det om å kjempe meg tilbake på laget i Kaiserslautern. Jeg er i bra form. Vi har tren t hardt i Tyskland og jeg har holdt meg skadefri, sier Yttergård Jenssen.

Og har ikke gitt opp håpet om EM-plass, selv om Norge fikk en leksjon i andre omgang mot Italia tirsdag.

- Vi må bare håpe Italia vinner alle kampene sine. Teoretisk er det sjanser for å nå EM, men vi må bare bli bedre. Vi må dra tilbake til klubblagene og bli bedre der, og så heve landslaget på den måten, sier Ruben Yttergård Jenssen.

Kommentarer til denne saken