Mistet skien - tok VM-bronse

Finn Hågen Krogh tok fredag sin første VM-medalje i langrenn da han ble nummer tre på 20 kilometer med skibytte under junior-VM på ski i tyske Hinterzarten.

Finn Hågen Krogh tok fredag sin første VM-medalje i langrenn da han ble nummer tre på 20 kilometer med skibytte under junior-VM på ski i tyske Hinterzarten. Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

Finn Hågen Krogh tok en imponerende VM-bronse til tross for at han mistet den ene skien underveis.

DEL

Altaværingen spurtslo fredag russeren Thomas Bing i kampen om bronsemedaljen, og var tre tideler foran russeren i mål på fellesstarten over 20 kilometeren med skibytte under junior-VM på ski i tyske Hinterzarten, skriver Finnmark Dagblad.

Mistet skien

Ved halvgått løp var det to russere klart i tet, og Finn Hågen Krogh og landsmann Didrik Tønset kom inn sammen til skibytte etter de to i tet. De to nordmennene hadde en bra luke ned til femtemann, men presterte å hekte i hverandre i forbindelse med skibyttene.

Resultatet ble at Finn Hågen Krogh mistet den ene skia, og måtte børste snø av skibindingen før han fikk på skien igjen.

– De to hadde et stort forsprang ned til de bak, og Finn Hågen Krogh tapte sikkert 15 sekunder på hektingen og at han mistet skien, sier ANBs Stian Grythaugen som er til stede under mesterskapet.

Første VM-medalje

Onsdag ble Finn Hågen Krogh nummer fire på 5 kilometer klassisk, åtte sekunder etter bronsen. Etter hektingen og at han mistet den ene skien fredag, fryktet mange i Krogh-leiren i Tyskland at det ville bli en ny plass utenfor pallen.

Men Finn Hågen Krogh ville det annerledes, og tok altså sin første VM-medalje.

Artikkeltags