Lovise fikk NM-sølv

NM-SØLV: Lovise Heimdal ble nummer to i sprintfinalen i junior-NM.

NM-SØLV: Lovise Heimdal ble nummer to i sprintfinalen i junior-NM. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Mens Silje Theodorsen havnet akkurat utenfor pallen.

DEL

To av de største nordnorske håpene i junior-NM, Lovise Heimdal fra Bardu og Silje Theodorsen fra Kvaløysletta Skilag, leverte og kom begge til finalen i klassen K19-20 på sprinten i junior-NM.

– Jeg er veldig fornøyd med sølv. Jeg fikk sølv i fjor også, men nå går jeg jo i en eldre klasse, så nivået er mye høyere, sier Lovise Heimdal.

18-åringen fyller 19 først i september og gikk mot en del eldre jenter, så et nytt NM-sølv er imponerende for langrennsjenta fra Bardu.

– Hun som vant (Wenche Snildalsli red.anm.) var suveren, så jeg tenker ikke at gullet glapp eller noe, sier Heimdal.

Nære på for Theodorsen

Wenche Snildalsi som går for Strindheim IL var nesten tre sekunder foran Lovise Heimdal i mål.

Heimdal slo Inger Anne Strøm Nakstad fra Byåsen og Silje Theodorsen i spurten.

Dermed måtte Theodorsen ta til takke med 4. plass.

– Altså, det er kjipt med 4. plass når du er så nært pallen, sier Theodorsen, før hun legger til.

– Men de to siste årene har jeg ikke kommet videre fra prologen en gang, så sånn sett er det jo en kraftig opptur. Likevel er det skuffende når man er så nært pallen, sier Theodorsen.

Tror på topplasseringer

Nå er første del av junior-NM unnagjort, så i morgen venter 10 kilometer klassisk. Søndag er det 15 kilometer fri i norgescupen for jentene.

– Jeg føler meg i god form og håper å kjempe om topplasseringer. Jeg har prestert best i klassisk og har nok størst forhåpninger der, men har også lyst til å gjøre det bra på skøytingen, sier Heimdal.

Theodorsen ser fram til de neste dagene med norgescup.

– De tre som var foran meg på sprinten var bedre, så det var egentlig greit. Nå er det nye muligheter. Jeg skal gå så fort jeg kan og så får jeg se hvor langt det rekker. Det er 100 utøvere i klassen vår, så det er mange som kommer til å knive i toppen, sier Tromsø-jenta.

Artikkeltags