Tromsø Skiklub-hopperen Johann André Forfang ble nummer 34 i COC-rennet i finske Lahti lørdag. Dermed klarte han ikke kvalifisere seg for noen av finaleomgangene i de to rennene i Finland, med fredagens 31.plass.

- Det er fortsatt det tekniske jeg sliter med. Det ble for få treningshopp til å få rettet opp feilene, og det er det jeg trenger nå, sier Johann André Forfang.

Og ser bare frem til å komme seg bort fra Lahti.

- Jeg har plagdes her. Det er en spesiell bakke, med en gammeldags profil og ulik alle andre bakker som bygges nå. Jeg har ikke klart å finne ut av den nå, sier 18-åringen.

Reduserer juleferien hjemme

Nå skal han hjem på juleferie til Tromsø.

- Det blir godt å ha noen dager hjemme, treffe familie og venner, og samle overskudd.

Men han kutter ned på juleferien, etter fjorårets erfaringer.

- I fjor kom jeg hjem 19.desember, og dro tilbake til Trondheim først på nyåret, med en liten svipptur til COC-renn i Engelberg i romjula. Nå drar jeg allerede 27.desember til Trondheim, for å hoppe konkurranser og trene, sier Forfang.

Grunnen er formsvikt etter juleferien i fjor.

- Jeg slet etter nyttår, og formen dalte veldig i forhold til det jeg hadde før jul. Jeg ble litt for lenge hjemme i fjor, merket at det ikke hadde noen positiv effekt, og skal ta lærdom av det. Jeg skal ha bedre kontinuitet i treningen denne sesongen. Kortere juleferie og mer hopping, det er planen, sier Johann André Forfang.

Og innrømmer at det ble for mye hjemmekos i fjor. Derfor mer disiplin i år.

- Man er litt lengre oppe på kveldene, og henger mer sammen med venner og det går ut over restitusjonstiden mellom treningsøktene. Jeg skal trene fysisk i Tromsø, og legge grunnlag for resten av sesongen, og så dra tidligere til Trondheim igjen.

Topplasseringsambisjoner

Han legger ikke skjul på at han har betydelig høyere ambisjoner i COC-cupen, som han i fjor vant konkurranse i.

- Selvfølgelig, jeg har mye høyere forventninger til meg selv. Jeg vet at når jeg har toppnivået mitt inn, så er jeg helt oppe i toppen på resultatlista, sier Johann André Forfang.

Han landet på 115 meter lørdag, etter 116,5 fredag.

- Selv om det er to totalt mislykkede hopp, så er jeg ikke langt unna finaleomgang. Sånn sett er det ikke helt mørkt, potensialet er der. Jeg ser at det ikke er så langt opp, og da er det kjedelig å ikke lykkes bedre. Med normal hopping ville jeg vært topp ti, sier tromsøgutten.