Krogh til topps

Finn Hågen Krogh imponerte i helga.

Finn Hågen Krogh imponerte i helga. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Finn Hågen Krogh (21) var med på stafettlaget til Norge som vant dagens stafett på Sjusjøen.

DEL

Finn Hågen Krogh (21) opplevde i dag sitt nest største øyeblikk som langrennsløper da han var med på Norges førstelag som vant stafetten under verdenscupåpningen på Sjusjøen.

På en dag med blandet norsk kost, fikk Finn Hågen Krogh pluss i margen av landslagstreneren etter lørdagens 19. plass på 15 kilometer fri.

– Dette var svært positivt. Han er jo først og fremst med for å lære, og kvitterte med en sterk prestasjon, sier landslagstrener Trond Nystad til FD-sporten. Bortsett fra den sensasjonelle 2.-plassen i Falun på slutten av sist sesong, hadde altaværingen to 21.-plasser å vise til i verdenscupen. Nå gikk han inn til en hyggelig 19. plass, som femte beste nordmann – og av de fire foran ham var to skiskyttere

– Det er jeg godt fornøyd med. Målet var en plass blant de 30 beste og ta verdenscuppoeng, konkluderer Krogh.

Da Martin Johnsrud Sundby trakk seg, fikk Krogh som 5. beste nordmann på lørdag, plass på førstelaget på gårsdagens stafett.

– Jeg var veldig spent da jeg fikk beskjed lørdag kveld og ikke minst veldig glad, men jeg trodde jeg kom til å gå en av skøyteetappene. Men 21-åringen ble sendt ut som andremann på klassisketappen.

– Jeg prøvde å være offensiv i godet og synes det gikk veldig bra, sier Krogh, som vekslet med Lars Berger inn til en 4. plass, 3,9 sekunder bak Russland. – De fikk en luke i tet og da kan man fort bli sliten, men det eneste jeg tenkte på var å gå mitt eget løp og gå teknisk bra på ski. Jeg tenkte mye på de tre andre på laget og tenkte jeg ikke kunne ligge på latsiden da, sier Krogh til FD-sporten.

Petter Northug på ankeretappen, sørget for triumf til Norges førstelag med Krogh på laget.

– Det å lykkes med lagkamerater er noe helt spesielt og dette er nok det nest største jeg har opplevd. Falun er fortsatt størst, smiler Krogh.

Artikkeltags