Tromsø-hopperen Jonas Sandell ble nummer fire i dagens Norgescuprenn i Holmenkollen. Det var 17-åringens første konkurranse i eliteklassen.

- Det var bra i dag, jeg er storfornøyd med dette, sier Sandell til Nordlys.

Tre poeng unna pallplass

Han hoppet 122,5 og 128 meter i de to omgangene.

- Det første var helt greit, der jeg gjorde det jeg skulle, men med litt rusk. Det andre var enda bedre, og det svarte godt med å fly langt ned i bakken, sier Jonas Sandell.

Han var tre poeng bak medalje i elitedebuten.

- En meter til og litt mer stilpoeng, så hadde jeg vært der. Men dette var jo bare min første konkurranse. Jeg skulle jo egentlig bare være med for å teste, og det gikk mye bedre enn jeg hadde trodd på forhånd, sier Sandell.

Han slo lag- og klassekamerat Johann André Forfang, som ble nummer seks.

- Det er første gang vi har konkurrert mot hverandre, på ordentlig. Jeg begynte først med skihopping da jeg var 14, og Johann André var langt foran meg. Han har vært et forbilde jeg måtte strekke meg etter og lære av, så det er veldig artig å slå han. Det var et mål for meg i dag, og artig å bli beste tromsøværing, sier Sandell.

- Artig

Johann André Forfang gleder seg på lagkameratens vegne.

- Artig at han fikk det til. Det unner jeg han. Jonas har hoppet bra i det siste, og jeg vet at jeg ikke kan slå av mange meter før han er foran meg, sier Forfang.

- Og det er artig at det kommer flere opp fra Tromsø og gjør det bra. Det viser at vi har gjort mye riktig, og det er artig for pappa (Hugo Forfang), som har trent oss i oppveksten, sier Johann André Forfang.

Som selv sliter med å lykkes helt for tiden. Lørdag hoppet han 116 og 125 meter.

- Det svarer ikke helt som det skal for tiden. Jeg har reist mye, og fått lite kontinuitet i treningsarbeidet. Jeg tror det skal ordne seg så fort jeg får trent bra, sier Forfang.