Den 18 år gamle skihopperen fra Tromsø sto over helgens norgescup for å lade opp til junior-Vm i Italia.

– Når det ble utsatt på lørdag på grunn av for mye vind, valgte jeg å reise hjem i stedet for. Vi drar til Italia mandags morgen, så da var det like greit, forteller Forfang.

Mye å revansjere

Forfang har to ganger reist til junior-VM tidligere. Det har alltid ført til gedigne skuffelser.

Men nå er Forfang klar for revansje.

– Jeg har ingen resultatmål. Men målet er å reise dit å hoppe bra på ski. Jeg har en veldig gode følelse denne gangen, sier han.

Det har han ikke hatt tidligere.

– Tidligere har jeg reist til junior-VM med stor usikkerhet vel vitende om at jeg ikke var i form. Første året hoppet jeg ikke bra på ski og var femte mann på laget. I fjor ble jeg nummer 38 og kom ikke til finalen en gang, men nå har jeg en veldig god følelse og jeg har lagt en veldig god plan, så jeg gleder meg, sier Forfang.

Torsdag er det individuell konkurranse i normalbakken i Val di Fiemme, lørdag er det lagkonkurranse.

– I Liberec i fjor, skiftet jeg dress like før. For to år siden, skiftet jeg ski og sko like før. Nå er utstyret på plass og jeg vet at jeg hopper bra på ski, om jeg får til gode hopp, så nå handler det om å få godfølelsen på treningene tirsdag og onsdag, sier 18-åringen.

Tror på lagopptur

Forfang er fokusert på sine egne arbeidsoppgaver, men tror også på en opptur på lørdagens lagkonkurranse.

– Jeg kan kun fokusere på meg selv og det jeg skal gjøre, men jeg vet at vi reiser til Italia med et sterkt lag, så om alle har dagen, kan vi havne helt i toppen i lagkonkurransen tror jeg, sier han.

Men han er klar på at det blir tøft å kjempe i toppen i VM.

– Vi vet hvor nivået ligger. Det er høyt nivå, men jeg reiser dit med en veldig god følelse. Nå handler det om å få det ut i konkurransen, sier Forfang, som håper at alle gode ting er tre.