Det norske laget, som vant seks av åtte lagkonkurranser i verdenscupen i skihopp forrige sesong og var på pallen i alle konkurranser, slet i verdenscupåpningen i polske Wisla.

Norges tredjemann Robert Johansson klarte å bli disket på grunn av feil med utstyret. Han hadde for stor hoppdress i forhold til kroppsvekta.

Det gjorde at hele poengsummen som nordmannen hoppet inn ble strøket. Det gjorde Norge sjanseløs i kampen om en topplassering og laget endte som nummer ti og måtte se finalen fra tribunen.

– Det skal ikke skje, sa NRKs ekspertkommentator Johan Remen Evensen på NRKs direktesending.

– Verst tenkelig start

Johann André Forfang sier dette om utfallet.

– Det er den verst tenkelige starten. Det er utrolig kjedelig, men vi må bare stå i det, sier Forfang til Nordlys.

Han sier lagkamerat og syndebukk Robert Johansson sa unnskyld i garderoben.

– Han var veldig lei seg og beklaget overfor oss andre, sier Forfang.

Han vil ikke nagle lagkameraten opp etter veggen.

– Jeg som står midt oppe i det har full forståelse for at slike ting kan skje. Det viser seg at det skjer litt for ofte. Vi balanserer på en knivsegg. Er du litt uheldig og har målt deg på et annet sted enn der du blir kontrollert, så kan det være en liten, men utslagsgivende forskjell, sier Johann André Forfang.

– Sårbar

Norge slet før disken også. Både Johann André Forfang og Daniel André Tande klarte ikke levere hopp som gjør at Norge kjempet i toppen.

Tande åpnet og landet på 119 meter. Forfang klarte bare en meter lenger, og Norge er langt bak Polen, Tyskland og Østerrike.

NRK-ekspert Johan Remen Evensen mener tromsøgutten Forfang var veldig uheldig med forholdene. Sterk sidevind gjorde forholdene vanskelig for 23-åringen.

– Jeg vil si at forholdene er litt krise. Det er null kompensasjon for sidevind, og når den er så sterk, så er det ekstremt vanskelig å fly. Han gjorde et veldig bra hopp ut ifra forholdene, sa Remen Evensen på NRKs direktesending.

Forfang var også fortvilet over forholdene.

– Det kjentes ut som det kom et gufs bakfra. Det «dreper» skiene med en gang, og man er sjanseløs. Jeg synes ikke jeg gjorde så mye galt teknisk, så det guftset ble nok utslagsgivende, sa Forfang til NRK.

Overfor Nordlys utdyper han.

– Det var veldig kjedelig. Når jeg hopper på den måten jeg gjør for tiden, så er jeg sårbar når det kommer vind bakfra. Hadde jeg vært i kalasform så hadde jeg taklet det bedre. Men jeg er sårbar om dagen, det må jeg få endret, sier Forfang.