Jobber med å styrke tynnere stall

TYNNERE STALL: Bravo-trener Eirik Engelsen (bak) hadde med seg Linda Holst-Olsen (f.v), Marie Gerbron og Mia Sjøthun i 1.divisjonskvaliken i vår. Nå er alle tre borte foran årets sesong. Foto: Torje Dønnestad Johansen

TYNNERE STALL: Bravo-trener Eirik Engelsen (bak) hadde med seg Linda Holst-Olsen (f.v), Marie Gerbron og Mia Sjøthun i 1.divisjonskvaliken i vår. Nå er alle tre borte foran årets sesong. Foto: Torje Dønnestad Johansen

Artikkelen er over 5 år gammel

Bravo møter finsk seriemester og svensk eliteserielag i sesongens første kamper - jakter forsterkninger.

DEL

Bravo spiller sine første treningskamper for sesongen i Boden i Sverige i helgen. Der møter de blant annet de finske seriemesterne Helsingfors og det svenske elitelaget Skånela, i tillegg til det svenske 2.divisjonslaget Bodens BK.

- Det blir kjempespennende. Helsingfors høres jo vanvittig ut, men nivået i Finland er ikke det samme som i Norge. Men de vant turneringen i Boden i fjor, og er et bra lag. Med dem og Skånela får vi god sparring og en fin pekepinn på hvor vi står, sier Bravo-trener Eirik Engelsen til Nordlys.

Jobber med forsterkninger

Klubben spilte kvalik for 1.divisjon i vår, men klarte ikke opprykk. Målet er å ta steget opp denne sesongen, selv om spillertroppen er mindre.

Sentrale spillere som Marie Gerbron, Torill Midtun og Linda Holst-Olsen er borte. Inn har klubben fått Martine Bentzen, som returnerer fra eliteseriespill med Levanger og Vilde Flermoen Paulsen fra Alta. Bentzen spiller imidlertid ikke kampene i helgen.

- Martine blir hentet hjem til de viktigste kampene denne sesongen. Vi har 15 i stallen i dag, med to langtidsskadde spillere blant dem. Vi har mistet litt fart, men fått mer skuddstyrke. Og vi er mer sårbare i forhold til skader enn vi var i fjor, med tanke på antall. Jeg skulle gjerne sett at vi hadde to-tre spillere til, sier Bravo-treneren.

Klubben jobber med å styrke stallen.

- Vi er i dialog med flere spillere, og håper å få et par spillere hit, men det er vanskelig når vi ikke har økonomi å tilby. Lykkes vi med dem vi jobber med, så er det spillere som vil gå rett inn i førstesekseren, sier Eirik Engelsen.

Bedre i rute

Som likevel mener laget er bedre forberedt foran årets sesong.

- Selv om vi er færre, føler jeg vi er bedre i rute enn i fjor, sier Engelsen.

Det forklarer han med bedre oppfølging av spillerne.

- De får mer feedback og mer spilletid, og vi har fått trent bra siden sesongslutt i fjor. Thomas Hay har også kommet med eliteserieerfaring fra Nøtterøy på trenersiden, og det har gitt oss et løft, sier Engelsen.

Artikkeltags