"Gutan" inntar hockey-isen - møter Nord-Norges beste kvinner: - Vi går inn med et solid underdog-stempel!

  Et kjærestepar står på hver sin banehalvdel når byens 1.-divisjonskvinner og hockeydebutanter fra TILs A-lag møtes til showkamp onsdag kveld.

  DEL

  Da møtes idrettslagene til uhøytidelig hockeykamp til et godt formål: Pengeinnsamling til "Hockey Mot Kreft".

  Kampen, som starter onsdag klokken 20.00, kan du se direkte her.

  - Det er et artig initiativ. Det er morsomt at vi får lov til å spille på en arena som er ukjent for oss, sier TIL-kaptein Simen Wangberg.

  - Vi er allsidige!

  TIL-kapteinen legger ikke skjul på at han er spent på hva "Gutan" kan utrette med skøyter på føttene. For noen år tilbake så spilte TIL en håndballkamp mot Bravos damelag.

  - Da vant vi faktisk, så bare pass dere. I "Mesternes Mester" er det stort sett fotballspillere som vinner, så vi er allsidige, advarer Wangberg til hockeyjentene.

  - Hvordan tror du det går resultatmessig?

  - Vi vil tro at de er bra på skøyter og fysisk sterke. Vi går inn med et bra underdog-stempel, det er sikker. Jeg tror det blir mye mål og en del artige situasjoner, så tror jeg kanskje vi vinner med et par mål, si 8-6 til oss da, spår Simen Wangberg.

  Kjærester på hver banehalvdel

  Kampen vil også by på et kjærestepar på hver sin banehalvdel. Tromsø-spiller Sigrun Gove ble tidligere i år sammen med TIL-spiller Robert Taylor, som kom til TIL og Tromsø i mars.

  Selv om Taylor i likhet med TIL-trener Valakari er fra hockeynasjonen Finland, så skryter han ikke akkurat av egne ishockey-ferdigheter.

  - Jeg har kun spilt litt ishockey på skolen. Jeg vet knapt nok om jeg kan stå på skøytene, sier Taylor med et tappert smil.

  Simo-spøk ble alvor

  Det var en spøkefull lovnad fra TIL-trener Simo Valakari til Taylor og Gove som ga idéen til kamp.

  - Simo sa at når TIL var trygge på tabellen, så skulle de møte oss til kamp. Så tenkte vi i hockeymiljøet at det hadde vært gøy med et stunt som kunne skape litt publisitet når jeg er sammen med Robert, forklarer Sigrun Gove.

  - Da det kom opp så var det en gyllen mulighet som vi tok, sier ishockeykvinnen med et smil.

  - Bør slå dem

  Tromsø Hockey-damene har innledet årets sesong i 1.-divisjon på solid vis med syv strake seire, før det ble to tap i Bergen sist helg.

  - Jeg har i hvertfall troen på at vi kan slå dem. Kanskje bør vi til og med det. Men det er urovekkende å høre at de har vunnet i håndball før, sier lagvenninne Sigrun Eriksen.

  - Det er kanskje litt forskjell på å konkurrere i sko og skøyter?

  - Det kan man mildt sagt si, sier hockeykvinnene lattermildt.

  Artikkeltags