Ikke større kraft enn krutt...

Av
Artikkelen er over 14 år gammel

En TUIL-kombinasjon mellom Eirik Lamøy og Aslak Sokki berget uavgjort på en dag der det manglet krutt i avslutningene til Samelandslaget.

DEL

SÁPMI–NORD-KYPROS 1–1

TROMSØ For spillemessig og sjansemessig var det Sápmi som var det klart beste laget i en ellers noe skuffende forestilling foran en tilsvarende skuffende tilskuermengde på 419 mennesker.

Sokkis kalde avslutning på Lamøys flotte forarbeid var derfor egentlig beholdningen.

– Fin jobb av Eirik. Det var bare å sette den inn. Vi burde vunnet, så jeg må si at jeg er litt skuffet. Men det var likevel artig, sier Sokki, som spilte sin tredje landskamp for Sápmi.

– Du var veldig rolig i scoringsøyeblikket...?

– Ja, jeg har blitt for gammel til å stresse...

Lamøy var med laget for første gang, og har trivdes.

– Det har vært kjempetrivelige dager. Veldig bra opplegg, sier TUIL-vingen, som spilte siste halvtimen mot Nord-Kypros.

I stanga fra Sokki

Kampen startet svært rolig. Første omgang livnet egentlig ikke til før sju-åtte minutter gjensto.

Før det hadde Håvard Karlsen hatt en avslutning over og ut i ubalanse etter innlegg fra Espen Minde. Sápmi hadde også en dobbeltmulighet etter halvtimen. Først ble TUILs Aslak Sokki spilt fri, og ble stoppet av en god redning fra keeper Ali Duvarci – før skjervøyværingen Øyvind Pedersen skjøt like utenfor.

Men omgangens største sjanser kom etter 37 og 39 minutter.

Først kom Nord-Kypros-spissen Ali Oracoglu til dødlinja og la ut til Yasin Kansu – som blåste ballen over fra fem-seks meters hold.

Deretter var det første omgangs dominerende lag Sápmi som kom meget nært. Aslak Sokki var nok en gang avslutter – og ballen smalt i stolpen og ut over dødlinja.

Nordkypriotene var i første omgang en stor skuffelse, inntil de kviknet litt til i minuttene før pause. Deres første antydning til offensivt spill kom etter hele 25 minutter – et skyhøyt skudd som snek seg under de øverste reklameplakatene bak sørmålet på Alfheim.

Grov Talberg-miss

Andre omgang startet som den første, med Samelandslaget som det spillemessig beste laget.

Etter 51 minutter rullet Sápmi opp et flott angrep, men det eneste Espen Minde fikk ut av det hele, var en corner.

Seks minutter etterpå burde Ole Talberg gitt Sápmi 1-0. Jan Egil Brekke sendte et hardt og presist innlegg inn bak kypriotenes forsvarsrekke. Der kom Talberg helt alene, men volleyen strøk utenfor.

Så, etter 64 minutter, var det duket for de kjappe angriperne til Nord-Kypros. Dervis Kolcu kom på en gjennomløpning etter en glimrende pasning. Keeperreserve Tore Eilertsen kom ut på mellomdistanse, og Kolcu fikk pirket ballen forbi ham. Ali Oracoglu hadde ikke store problemer med å putte ballen i det åpne målet.

Kaldt i «korthjørnet»

Seks minutter etterpå var Sápmi frempå med to gode skuddforsøk. Først dunket Kautokeinos solide midtbanespiller Anders Eivind Eria en volley like over. Deretter prøvde Jonas Johansen seg – også over, etter at ballen sneiet innom en nordkypriot eller to.

Etter 76 minutter kom utlikningen. Og den var fortjent. TUIL-kombinasjonen fungerte utmerket da Eirik Lamøy jobbet seg nedover venstrekanten og helt til linja. Innlegget spratt litt som ei flipperkule i feltet, men datt til Aslak Sokki på bakerste stolpe. Han styrte ballen kaldt og fint i «korthjørnet».

Og slik ebbet det ut. Uavgjort i en kamp Sápmi burde vunnet, ut fra spill og sjanser.

Det manglet bare litt krutt foran mål...

JUBEL Aslak Sokki kunne juble etter en flott scoring.

Artikkeltags