Gå til sidens hovedinnhold

I Fløya ut 2004

Artikkelen er over 18 år gammel

Fløya og kaptein Runa Vikestad (18) er enige om en ny og bedre kontrakt. Vikestad flytter til Tromsø, og blir i klubben ut 2004. Men kontrakten slettes ved nedrykk.

– Vi er enige. Må bare få laget kontrakten og få en bekreftelse fra styret, sier trener Jan Aksel Opsahl Odden

– Det er litt igjen, men vi har nok kommet til en enighet, ja, bekrefter også Vikestad, som også forteller at kontrakten annulleres dersom Fløya rykker ned i år.

Beste kontrakt

Odden medgir at den nye kontrakten til Vikestad vil være den beste i dagens Fløya-stall, ved siden av Randee Hermus og Kristina Kiss.

– Ja, det er nok det. Randee og Kiss er nok noe dyrere med all reisingen, men de er etablerte landslagsspillere, sier Odden.

Så langt har Runa Vikestad pendlet fra Senja til Tromsø mot slutten av uka, for å få med seg et par treninger og kampene.

Nå skal J19-landslagsspilleren flytte til Tromsø, og får med seg alle treningene. Det setter Odden stor pris på.

– Det er absolutt et pluss, sier han, og bekrefter det han har sagt til Nordlys tidligere – at Fløya vil hjelpe Vikestad med utgifter i forbindelse med leilighet og studier.

– Det er fortsatt ikke sånn at Runa blir rik av det. Og alt i kontrakten av summer er personlig, sier Odden.

Skole i Tromsø

Den nye kontrakten betyr at Vikestad velger skole i Tromsø fra høsten, ikke Trondheim, som hun også vurderte. Der er som kjent Trondheims-Ørn meget interessert.

– Tror jeg velger medisin grunnfag for å ha et ett års studium. Eller fysioterapi, sier Vikestad.

Et ettårsstudium betyr nok at hun ønsker å holde alle dører åpne etter kontrakten løper ut.

– Begge tjener bra på dette. Runa får et sted å bo og klarer seg bra i studietiden, og vi får henne på trening hele uka, sier Odden.

PS! Fløya har ikke tatt fatt på å forlenge med noen andre spillere. – Vi begynner nok rett over sommeren. Vi skrev stort sett ettårskontraktene i år i mars, så det er ikke noe jag. Og ingen har tenkt å flytte på seg i sommer, sier Jan Aksel Opsahl Odden.