Tromsøgutten Johann André Forfang (17) vant eliteklassen under Norgescuprennet i Vikersund lørdag. Det er hans andre seier i eliteklassen.

- Veldig artig! Og jeg er veldig fornøyd. Jeg har hoppet bra på trening nå i det siste, og da er det bra å få det ut i konkurranse også, sier Johann André Forfang til Nordlys.

Han gjennomførte tre stabile gode hopp lørdag. Han landet i prøveomgangen på 112 meter. I første omgang ble det 111,5 meter, og 110 meter i finaleomgangen. Han vant konkurransen med 0,5 poeng foran Mats Berggaard.

- Vi hadde likt antall meter, men jeg vant på bedre stilkarakterer. Endelig hadde jeg litt marginer på min side, sier Forfang.

Mental test

Han fikk kjørt seg mentalt i konkurransen.

- Jeg hoppet sist i første omgang på bakgrunn av NM-resultatene, så jeg har virkelig fått kjenne på hvordan det er å være i lederposisjon.

I NM klarte han ikke følge opp et bra førstehopp. Det gjorde han nå.

- Jeg har ikke prestert så stabilt bra før i år. Jeg slet i sommer, der jeg hoppet brukbart i første, før jeg slo av 20 meter i andre omgang. Det var standarden. Nå er det bedre, og det er veldig motiverende at treningen gir slike resultater, sier 17-åringen.

Får COC-sjanse neste helg?

Nå får han også sjansen internasjonalt i COC-cupen. Kanskje allerede neste helg i Lahti, eller i romjula i Engelberg.

- Når man vinner skirenn i Norge, så er sjansen gode for det. Johann André får sjansen fremover, men vi må ta en diskusjon hvem vi skal slippe til i Lahti neste helg, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til Nordlys.

- Lahti er Lahti, og det er ikke sikkert det er den beste plassen for unge hoppere å prøve seg internasjonalt. Samtidig er det viktig for oss at vi gir de unge sjansen. Johann André har et stort potensial. Vi må diskutere det litt, sier sportssjefen.

Johan Forfang er klar for sjansen.

- Jeg vil jo prøve meg i COC-cupen så fort som mulig. Og nå må de nesten vurdere meg, sier 17-åringen.

Søndag ble Forfang nummer to etter Mats Berggaard, etter å ha ledet etter første omgang.