Verdenscupen i hopp har inntatt russiske Nizhny Tagil, der det både lørdag og søndag er individuelt renn.

Tromsøgutten Johann André Forfang (23) imponerte fredag, da han var tredje best av alle i kvalifiseringen.

Forfang landet da på 133,5 meter, som var nest lengst av alle – og han ble bare slått på poeng av polske Piotr Zyla (lengst med 134 meter) og japanske Ryoyu Kobayashi. På plassen bak Forfang kom forrige sesongs suverene ener, polske Kamil Stoch.

I lørdagens renn slo den olympiske gull- og sølvvinneren fra Tromsø til med et hopp på 135,5 meter i første omgang.

Det holdt halvveis i rennet til en tredjeplass, og toppen av lista minnet veldig om kvalifiseringen fredag.

Denne gangen var det japanske Kobayashi som hadde teten, 2,5 poeng foran polske Zyla, som igjen hadde 1,9 poeng ned til Forfang.

Slik var finaleomgangen, i kronologisk rekkefølge:

Vi er i gang. Tsjekkiske Cestmir Kozisek har vært første hopper utfor av de 30 som skal i aksjon, og har landet på relativt beskjedne 119 meter.

Fine hopp av finske Antti Aalto på 132 meter og hjemmehåpet Jevgenij Klimov på 130 meter. Sistnevnte leder foreløpig etter at fem hoppere har gjennomført sitt siste hopp.

Russiske Klimov leder fortsatt når tolv hoppere har hoppet i finaleomgangen. Ingen har helt klart å matche hjemmehåpet, som hopper seg fint oppover resultatlista. Verken Andreas Wellinger eller Dawid Kubacki har nådd opp mot Klimov. Aalto holder også på andreplassen, og kan sikre finsk hoppsport en ørliten opptur.

Tyske Karl Geiger strekker seg til 128,5 meter, og det holder til ledelse 0,6 poeng foran Klimov.

Da har vi gjort unna halve finaleomgangen, og når 15 hoppere sitter igjen på toppen er det Karl Geiger som har tetplassen. 12 til skal i ilden før Johann André Forfang hopper for en topplassering.

Kamil Stoch fikk det ikke helt til i første omgang, men lykkes bedre i finaleomgangen. 129 meter er nok til å ligge komfortabelt i tet.

Så veldig komfortabelt var det ikke lenge. Norske Robert Johansson er ny sammenlagtleder, fattige fire tideler foran Stoch, etter et hopp på 130,5 meter.

Tyske Stephan Leyhe overtar ledelsen når ti hoppere gjenstår. Tyskeren imponerer med 134 meter, og er 8,3 poeng foran Johansson. Dette kan føre Leyhe ganske høyt opp på lista til slutt.

Vi følger topp ti hopp for hopp. Bulgarske Vladimir Zografski inn på en beskjeden niendeplass.

Jernej Damjan fra Slovenia lander på 118 meter, og faller også langt nedover lista.

Sveitsiske Killian Peier var nummer åtte etter første omgang. Han får det heller ikke til. 119 meter og foreløpig en tiendeplass.

Slovenske Timi Zajc imponerte også i det første hoppet, men her blir det ikke mer enn 123,5 meter. Det er fortsatt Leyhe i tet foran Johansson når seks hoppere står igjen. Snart Forfangs tur.

Stefan Kraft er en ringrev, og leverer 131,5 meter. Østerrikeren er likevel 2,5 poeng bak Leyhe, men går inn foran Johansson.

Nordmann klar, Halvor Egner Granerud. Det går ikke spesielt bra. Han får fin høyde over kulen, men ramler altfor fort ned på 120 meter. Sjetteplass når fire er igjen.

Det store hjemmehåpet er Dimitriy Vassiliev, men hjemmehåpet slukkes hardt og brutalt når han ramler ned tidlig. 116 meter er ikke godt nok.

Nå er det Forfang! Jada! I tøffe forhold er 129 meter MEGET imponerende. Det er klar ledelse når vindpoengene tikker inn, og pallplassen er sikret. Hvor høyt kan dette nå?

Oi oi, Piotr Zyla hopper 131 meter, men har bedre forhold. Dette blir tett. Du verden, 0,2 poeng bak! Forfang leder fortsatt!

Siste ut er Ryoyu Kobayashi. Da har vi vel seier til Tromsø og Forfang her? Det har vi! 130 meter holder bare til tredjeplass, 2,4 poeng bak Forfang. Tromsøgutten har tatt sin tredje verdenscupseier!

Hvis noen var i tvil: Det kommer mer om dette på nordlys.no på lørdagskvelden!

PS! Få med deg dagens store fotballnyhet her: