HIL vil ha minimum 100.000 for Lamøy

Artikkelen er over 14 år gammel

Harstad IL vil ikke slippe Eirik Lamøy (19) til TUIL uten noen form for økonomisk kompensasjon. Det kan i verste fall velte overgangen.

DEL

Leder i Harstad IL, Birger Strøm, levner liten tvil.

– Styret har behandlet denne saken, og skal vi slippe Eirik Lamøy til TUIL vil vi kreve en økonomisk kompensasjon for det, sier HIL-lederen til Nordlys.

I utgangspunktet har Harstad krav på rundt 100.000 kroner, i henhold til de nasjonale overgangsreglene rundt trening om utdanning av unge spillere. En sum Harstad-klubben ikke vil vike fra.

– Det er minimum det vi vil ha, sier Strøm.

Betaler ikke 100.000,-

Det vanskeliggjør overgangen for 19-åringen Eirik Lamøy, til tross for at han etter nyttår ikke har noen kontrakt å forholde seg til i HIL. For som TUILs forhandlingsmann i Lamøy-saken, Morten Lind-Olsen sier:

– Kroner og øre har vi lite av. Men vi har mange andre verdier i TUIL.

Verdier som klubben håper HIL vil benytte seg av.

– Vi prøver jo å finne løsninger. Ellers sitter alle igjen med svarteper.

– Er det aktuelt for TUIL å betale 100.000 kroner for Lamøy?

– Nei, det tviler jeg på. Det er ikke mulig. Men det går jo an å komme til løsninger på andre måter, sier Lind-Olsen.

– Opp til TUIL

Birger Strøm føler ansvaret for å løse floken ligger hos TUIL, som har kommet til muntlig enighet med Lamøy om kontrakt. Om klubbene blir enig.

– Det er opp til TUIL hvor mye de vil betale. For meg personlig synes jeg det er rart at klubbene i Norge, deriblant TUIL, kan bli enig om en kompensasjonsordning for unge spillere, for så i det øyeblikket man ønsker en spiller, ikke er villig til å betale de satsene man har stemt på tinget for. Det synes jeg blir feil, sier Strøm.

– Jeg kan ikke huske et ekspempel de siste årene på at forbundets satser er fulgt i noen slike saker. Og tidene har forandret seg fra de reglene ble satt, sier Morten Lind-Olsen.

Tror på enighet

Begge klubbene fastholder at dialogen er positiv.

– Eirik har sagt han ønsker å spille for TUIL. Og vi er jo innstilit på å finne en løsning. Og vi må jo se på verdiutviklingen her også, både for Eirik og klubbene, sier Birger Strøm.

Men han fastholder at klubben vil ha kompensasjon.

– Det er vårt utgangspunkt for forhandlingene, sier HIL-lederen.

– Jeg er en rasjonell person, så jeg tror vi blir enig, sier Morten Lind-Olsen.

Finner ikke klubbene en løsning innen 31. januar blir ikke Eirik Lamøy TUIL-spiller før tidligst til sommeren...

Artikkeltags