Her tar Helstrup fullstendig av etter cupbomben

Artikkelen er over 5 år gammel

Se de elleville jubelscenene i Tromsdalen.

DEL

TUIL sto for en fantastisk cupbombe da de sendte Strømsgodset ut av NM-cupen i Tromsdalen onsdag kveld. De trengte riktig nok ekstraomganger, men vant meget fortjent 4-2 mot de regjerende seriemestrene.

PS! I trekningen i kveld trakk TUIL vinneren av HamKam og Haugesund (spilles i morgen) i den 4. runden. Stabæk møter vinneren mellom TIL og Bodø/Glimt.

Her får TUIL-spillerne beskjed om at de får feire cuptriumfen med bytur!

Kim André Råde scoret to av målene. Se intervju med TUIL-helten her.

- Veldig deilig, jublet Råde etter kampen, som viste at i Dalen kan TUIL skape trøvel for de aller fleste.

Les også: Kovacs: Vi møtte ikke Real Madrid

TUIL har aldri avansert til 4. runde før, og dermed ble det skrevet historie i Tromsdalen i dag.

- Dette er mitt stolteste øyeblikk som TUIL-trener, jubler Gaute Helstrup, som sa til Nordlys etter Mjøndalen-kampen at ambisjonen var å knuse Strømsgodset i dag.

TUIL-kaptein Eirik Bertheussen spilte med antibiotika i kroppen og ville bytte seg ut allerede etter 60 minutter. Men spilte naturligvis 120.

* Se intervju med Bertheussen her

- Dette er det største jeg har opplevd. Jeg har spilt i TUIL siden jeg fylte seks år. Vi slår ut fjorårets seriemester Strømsgodset. Det er fortjent også. Den innsatsen guttene gjør er helt fantastisk, sier Bertheussen.

Strømsgodset-trener Ronny Deila la seg langflat etter tapet , og erkjente at TUIL fortjente avansementet.

- TUIL var best i ekstraomgangene og vant fortjent. De jobbet steinhardt med god lagmoral, og et tydelig og godt spill, skryter Celtic-aktuelle Ronny Deila.

Andreas Sletvold sendte TUIL i føringen etter 28 minutter. Godset utlignet ved Thomas Lehne Olsen like etter pause, og dermed måtte lagene ut i ekstraomganger. Tidlig i den første ekstraomgangen banket Kim André Råde inn 2-1, og i den 2. ekstraomgangen trodde mange at kampen var punktert når Tor Martin Mienna trillet inn 3-1. Men like etterpå reduserte Godset, men bare minuttet derpå satte Kim André Råde den endelig spikeren i kista og 4-2 til hjemmelaget. Dermed endte det med en historisk cuptriumf til TUIL. 66 min: Ny TUIL og Lysvoll-mulighet. Kommer alene med keeper, men får ikke ballen med seg i det tørre gresset. Nå er TUIL virkelig gode.

Artikkeltags