Her går Bravo-jentene i vannet: - Håper vi aldri gjør dette igjen!

Artikkelen er over 4 år gammel

Iskalde prøvelser for Bravo-jentene i opprykksjakten.

DEL

Som et ledd i de mentale forbedelsene til opprykkskvaliken om ni dager brøt Bravo-jentene nye barrierer med isbading i Telegrafbukta onsdag.

Bravo bruker Bergljot Rosvoll, som driver firmaet Helseatferd, og har en mastergrad i atferdsanalyse og atferdsvitenskap, som mental trener inn mot neste helgs 1.divisjonskvalik.

Onsdag var utfordringen for Bravo-jentene isbading, med å kaste seg ut i sjøen i Telegrafbukta.

– Gjør oss tryggere

Trener Eirik Engelsen tror den relativt kalde opplevelsen vil styrke opprykkssjansene når det «koker» på banen i kommende helgs 1.divisjonskvalik.

– Dette er i alle fall med på å senke pulsen i avgjørende situasjoner. En svane gjør ingen sommer, og dette må gjøres oftere, men vi skal ikke gjøre det så ekstremt som dette. Men jeg tror dette gjør oss tryggere i tøffe situasjoner.Vi har snakket om å være utenfor komfortsonen, nå viser vi det i praksis, sier Eirik Engelsen til Nordlys.

Bergljot Rosvoll utdyper.

– Jo mer du utsetter deg for ubehag, jo tøffere blir du mentalt. Egentlig bør man utenfor komfortsonen hver eneste dag. Man behøver ikke gjøre så ekstreme ting som dette hver dag, men små ting hver dag, så blir du litt tøffere. Dette er jo ekstremt, men det skal gjøre dem tøffere til kvaliken, sier Bergljot Rossvoll.

– Har effekt

Bravo-spiller Malin Myrvol mener den mentale treningen hjelper.

– Ja, absolutt! Hvis ikke jeg hadde fått den mentale treninga fra Bergljot i forkant hadde jeg aldri kommet med ut i vannet. Det har en effekt, det har det. Jeg har ikke badet på sommeren i Tromsø engang, nå har jeg badet i april, sier Malin Myrvoll.

– Nå blir 1.divisjonskvaliken en «piece of cake» etter dette. Det er jo en varm hall i stedet for isbading i Tromsø, smiler bakspilleren.

Men opplevelsen frister ikke til gjentakelse.

– Det er første gang for min del med isbading. Og det holder med den ene gangen. Det var kaldt, altfor kaldt!

- Steike, dette er sykt!

Hun innrømmer at det var få som var begeistret for tanken da planene ble lansert.

– Jeg tenkte bare «steike, dette er sykt». Jeg trodde første det var tull, for at vi mentalt skulle styrke oss, for å ikke gjøre det likevel. Det var helt forferdelig, smiler Malin Myrvoll.

Som lover at de spillerne som ikke var tilstede på onsdagens økt skal gjennomføre.

– De skal isbade alene og jeg skal se på at de skal gjøre dette!

Keeper var kaldest

Mens det store flertallet begrenset tiden i vannet til noen få sekunder, var keeper Stine Hansen flere minutter i og under vannet.

– Det var ikke så ille. Kanskje jeg skal bli med i en isbader-kubb, gliser målvakten.

Trener Eirik Engelsen mener omental trening hjelper på, også for hans rolle på sidelinja.

– Vi hadde en halvtime med visualisering med isbading og kvalik i forkant av dette. Jeg følte meg bedre forberedt når vi skulle ut i vannet. Det hjelper på å ha klare arbeidsoppgaver i hodet, mye bedre enn å bli sparket ut i vannet, sier Bravo-treneren.

Artikkeltags