Her blir Finn (68) tidenes eldste målscorer

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Er inne i sin 55. sesong. Og i helga ble det rekordscoring. SE VIDEO!

DEL

På forhånd var det avtalt at Finn Finnseth (68) skulle spille de første 15 minuttene av helgens 5. divisjonsoppgjør mellom Sørreisa og Mårfjell. I seg selv en ikke ubetydelig prestasjon for en spiller som har hele 55 sesonger i det norske seriesystemet bak seg.

Men da Sørreisa fikk straffe på stillingen 4-0 ble Finnseth sannsynligvis historisk. Den 68-årige midtbanespilleren kom inn, satte straffen sikkert, og ble trolig tidenes eldste målscorer i det norske seriesystemet. I hvert fall om vi skal tro ekspertene.

Til Folkebladet sier Arne Scheie at han aldri har hørt om målscorere som er eldre enn Finnseth. Målscoreren selv var aldri i tvil da han satte ballen på straffemerket.

- Straffe skal være mål. Jeg har scoret på mange straffespark opp gjennom årene, så jeg var sikker på at jeg skulle score, sier Finnseth til Nordlys.

55 på rad

Nå skal Sørreisa sende inn en offisiell registrering på at Finnseth er både tidenes eldste målscorer og spiller i det norske seriesystemet. Jo Are Vik, daglig leder i Troms fotballkrets, forteller at det ikke finnes noen offisielle noteringer over hvem som er eldst, men tror sjansene er gode for Sørreisa-veteranen.

- Med 55 sesonger på rad er prestasjonen uansett imponerende. Om det er noen eldre spillere er jeg derimot usikker på, sier Vik.

- Men jeg mener Malangshalvøyra kan ha hatt en spiller som satt rekord for omkring ti år siden.

Nordlys har forsøkt å få tak i representanter fra Malangshalvøyra. Foreløpig uten hell.

LES MER: 63-åring på vingen

- Ett år av gangen

Hovedpersonen har ingen planer om å legge opp etter scoringsbragden i sesongavslutningen fredag.

- Jeg tar ett år av gangen. Det blir nok ny sesong neste år, sier Finnseth.

Midtbanespilleren kan fortelle at hovedvekten av spillerne i dagens Sørreisa-lag er unge spillere. Naturlig nok har han en del erfaring å bidra med.

- Jeg prøver jo å lære bort noe av det jeg har fått med meg opp gjennom årene. Det har blitt noen år med fotball, sier Finnseth.

Artikkeltags