- Jeg ville bevise at jeg ikke har slappet av det siste året, selv om jeg ble norgesmester allerede i 2016. Det føles fantastisk å beholde tittelen, smiler tromsøjenta.

I helgen ble NM i Pole Sport avholdt i hovedstaden. Etter en hard og krevende konkurranse sto Elise Dahl-Hansen til slutt helt øverst på pallen og kunne juble for sitt andre NM-gull.

Drømmer om å bli best i verden

- Det ble vel en ganske overlegen seier til slutt. Likevel tok jeg ingenting for gitt, det er hard konkurranse og mange flinke utøvere, sier Dahl-Hansen.

Hun er nå en av fem norske jenter som reiser til Nederland i juli for å sloss om verdensmestertittelen.

Se tromsøjenta gjøre akrobatiske og krevende triks i idretten hun beskriver som et femte turnapparat for kvinner.

- VM er uten tvil et høydepunkt. I fjor kom jeg på femteplass, og ønsker ikke å gjøre det noe dårligere i år. Jeg tror pallplassering er en mulighet, men på sikt er det selvfølgelig topplassering og tittelen som verdens beste jeg drømmer om, forteller Dahl-Hansen.

Tromsøjenta er tidligere landslagsutøver i turn, og har drevet med det 20 år. Det er kun de tre siste at hun har spesifisert seg innenfor idretten der utøveren utfører en rytmisk gymnastisk rutine rundt en stang.

- Jeg er vel mer eller mindre selvlært. Jeg tilhører en første generasjons utøvere innenfor idretten i Norge, og har derfor brukt Instagram og Youtube mye til å utvikle meg selv, forteller turntalentet som i tillegg til treningen også har jobb og driver fulltidsstudier.

- Jeg har en travel hverdag. I tillegg til omkring 16 timer trening i uken, studerer jeg på fulltid samt jobber som bartender, turninstruktør og er aktiv i Norges Pole Sport Forbund.

- Ikke det samme som Pole Dance

Når det kommer til arbeidet i sistnevnte er det spesielt en ting 24-åringen er lidenskapelig opptatt av.

- Vi prøver å riste av oss sammenligningen med strippedans eller Pole Dance som det heter. Heldigvis virker det som folk i stadig større grad er opplyst om at vi driver med Pole Dance av fysiske grunner som en treningsform og som profesjonell idrett, sier hun.

Forbundet har også strenge regler som er utviklet i tråd med ønske om å ikke assosieres med den mer kontroverielle stang-aktiviteten.

- Vi har regler for bekledning som blant annet forbyr utrigning, og setter påbud om drakter som dekker hele rumpa. Det er heller ikke lov å gjøre seksuelle eller erotiske bevegelser, noe en utøver vil få store trekk for å gjøre i en konkurranse, forteller Dahl-Hansen.

Ellers jobber Norsk Pole Sport Forbund med å gjøre idretten større på landsbasis.

- Vi er cirka 100 som driver med idretten i Norge i dag. Vi ønsker et større miljø slik at vi kan konkurrere helt i toppen. Vi som i dag driver på er forberedt på å være trenere og instruktører for de som kommer etter oss, sier hun.

- Jeg har enda ikke landa

Neste fokus for Dahl-Hansen er likevel verdensmesterskapet som står for tur om et par måneder.

- Jeg kjenner at jeg ikke helt har landa etter mesterskapet i helgen. Når jeg har kommet meg ned på jorden igjen skal jeg perfeksjonere og finpusse på rutinen min slik at jeg blir VM-klar. Det er gøy for meg og de andre jentene, vi får mye støtte og gode tilbakemeldinger fra folk som følger med på oss, forteller stortalentet.