Haugsnes og Götsch best i Ultradebut

Eirik D. Haugsnes og Arntraut Götsch vant historiens første Tromsø Mountain Ultra-løp lørdag.

Eirik D. Haugsnes og Arntraut Götsch vant historiens første Tromsø Mountain Ultra-løp lørdag. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Eirik D. Haugsnes og Arntraut Götsch vant historiens første Tromsø Mountain Ultra-løp lørdag.

DEL

Løpet er på rundt 50 kilometer, med start fra Snarbyeidet og mål ved TUIL Arena, etter å ha vært innom kontrollpunkter på Trollvassbu (ca.5km), Nonsbu (ca. 13,5km), Blåkollkoia (ca. 19km.) og Skarvassbu (ca. 25km).

- Vi kommer til å satse på dette løpet, sammen med Midnight Sun Marathon og Mørketidsløpet. I Europa er denne type løp stort, og vi har naturgitte forutsetninger for denne type løp, sier daglig leder i MSM, Nils I. Hætta.

Eirik D. Haugsnes vant fredagens Ekstremløp opp til Fjellheisen på under 16 minutter. I formiddag brukte han fire timer og 45 minutter på det 50 kilometer lange løpet.

LES OGSÅ: Spurtet inn til ny løyperekord

- Jeg prøvde å løpe jevnt hele veien, og var alene i tet etter er par timer. Den største utfordringen med slike løp er å holde igjen, og spare på kreftene. Det følte jeg at jeg klarte, sier skjervøyværingen, som var 17 minutter foran nummer to, Kristian Ulriksen i mål.

Tysk-sveitsiske Arntraut Götsch vant dameklassen, blant annet foran verdensmester i orientering, Betty-Ann Bjerkreim Nilsen.

- Jeg hadde ikke trodd på seier, men håpet å være blant de tre beste. Jeg hadde forventet tøffere kamp om seieren, smiler Götsch.

Artikkeltags