Gå til sidens hovedinnhold

Har tjent én million på oddsen

Artikkelen er over 18 år gammel

Tromsøgutten André Lavold satset 50.000 kroner på oddsen på TUIL- og Strindheim-seirer i helgen. Satsingen ble belønnet med en utbetaling på 188.000 kroner.

23-åringen jobber som oddssetter for et av de mange tippeselskapene som har etablert seg på nettet, har således et glimrende kildenettverk, og tjener gode penger på å gamble. Etter det Nordlys erfarer har han tjent i overkant av én million kroner på oddspill hittil i år, i tillegg til at han gikk med 1,5 millioner kroner i pluss i fjor.

– Du er ikke helt på jordet med de summene, sier André Lavold.

Aldri tvil

Lørdag innkasserte han 188.000 kroner, etter at han satset 50.000 kroner på at TUIL og Strindheim skulle vinne sine 2. divisjonsoppgjør.

Han karakteriserer Norsk Tippings odds på 2,35 for TUIL-seier borte mot Narvik som «en gavepakke».

– De bommet grovt der, og det skjer ofte i nordnorske kamper. Jeg tror ikke Norsk Tipping har gode nok kilder her oppe, sier Lavold.

Strindheim slo Steinkjer 2-0 fredag. Selv var han ikke i tvil om at «Dalingan» kom til å slå Narvik lørdag.

– Det var to divisjoner mellom lagene i fjor, og selv om TUIL har tapt de to første og Narvik har vunnet sine, var jeg aldri i tvil. Jeg kjenner lagene for godt til det.

Spanderte øl på Heide

Men han trengte en drømmescoring fra TUIL-kaptein Thomas Heide, som dundret ballen i vinkelen fra 30 meter, før kronejubelen kunne slippes løs.

– Det var et kick. Jeg og et par kamerater hadde tenkt å dra nedover for å se kampen, men valgte å bli hjemme i Tromsø. Men vi hadde telefonkontakt med Narvik hele tiden, sier 23-åringen.

Og han legger ikke skjul på at TUIL-kapteinen sto høyt i kurs lørdagskvelden.

– Det var skikkelig artig. Jeg fikk spandert en øl på Thomas Heide ute lørdagskvelden, sier Lavold, som kom ut fra «dobbelen» med en netto gevinst på 138.000 kroner lørdagskvelden.

Stengte spillet

Han jobber i et bookmakerfirma på nettet, og har eierinteresser der. Det gjør at han kjenner mange av gamblingens fallgruver.

– Det er mange som lider av «spillegalskap», og det er synd. Men det er en sykdom, og noen blir fanget, men jeg ser ikke på meg selv som spillegal.

Torsdagskvelden i forrige uke var imidlertid hektisk.

– Norsk Tipping stengte jo etter hvert spillingen på den kombinasjonen, og har i tillegg satt en maksgrense på 10.000 kroner hos hver kommisjonær. Så jeg løp rundt til flere forskjellige kommisjonærene, sier Lavold.

Underveis hadde Norsk Tipping justert ned grensen til 5.000 kroner.

– Men systemet er sånn at hvis du vil spille, så går det. Jeg skjønte at de ville stenge kombinasjonen, og var tidlig ute.

100 spillkuponger bekrefter løpeturen, men er ikke den høyeste summen han har spilt for.

– Jeg satset 90.000 kroner i fjor på fem 3. divisjonskamper.

Det ga 330.000 kroner fra Norsk Tipping.

Tapte 300.000

Han lever av å gamble. Og selv om han går solid i pluss, så opplever han også motgang.

– Jeg hadde en dårlig periode i september og oktober i fjor. Da tapte jeg vel 300.000 kroner.

– Men du er ikke redd for å satse så store beløp?

– Nei, jeg satser aldri mer enn jeg har råd til å tape. Det er hovedregel nummer en i gambling, sier tromsøgutten, som påpeker at det har tatt år før han har fått opparbeidet seg kunnskapen.

– Det ligger mye arbeid bak, og det er ikke noe for alle å kaste seg ut på, sier André Lavold.

Én million kroner netto til nå i år vil kanskje få flere på andre tanker.