Inviterer til bymesterskap i håndbak

KLAR FOR HÅNDBAK-FEST: Barsjef Patrick Mikkelsen, Sissel-Wessel Hansen og Lars Eidissen i Nordlys og håndbakbryter Henning Nordgård er klar for å arrangere bymesterskap i håndbak på Fun Pub 1. desember.

KLAR FOR HÅNDBAK-FEST: Barsjef Patrick Mikkelsen, Sissel-Wessel Hansen og Lars Eidissen i Nordlys og håndbakbryter Henning Nordgård er klar for å arrangere bymesterskap i håndbak på Fun Pub 1. desember. Foto:

Av

Mener du at du er byens egentlige håndbakmester? 1. desember kan du sjekke om det stemmer.

DEL

Da inviterer nemlig Nordlys i samarbeid med utestedet FunPub og Tromsøs lille, aktive håndbakmiljø til bymesterskap i håndbak.

- Alle kjenner en ubestridt håndbakmester. Nå er det bare å ta turen hit og sjekke om man faktisk er helt uslåelig, sier Nordlys-redaktør og håndbakentusiast Sissel Wessel-Hansen med et smil.

Stedet er Fun Pub i Tromsø sentrum. Tidspunkt er lørdag klokken 13 den 1. desember.

- Da må man være på plass og påmeldt for å få være med, sier Lars Eidissen i Nordlys.

  Her gir Henning Nordgård sine håndbak-tips til Nordlys-redaktør Sissel Wessel-Hansen.

  - En håndbakfest for folk flest

  Aktive håndbakbrytere i byen vil bidra som dommere, veiledere og turneringsledere.

  Henning Nordgård, som er primus motor for det lokale miljøet i dag og Audrius Matulevicius, som sikret seg NM-bronse for to år siden, vil være med og arrangere bymesterskapet.

  - De aktive håndbakbryterne vil bidra rundt arrangementet, men ikke delta i selve konkurransen. Vi ønsker å gjøre dette til en håndbakfest for folk flest, sier strømmesjef i Nordlys, Lars Eidissen.

  Hele arrangementet vil vises direkte på Nordlys.no.

  - Og selv om vi kaller det for et bymesterskap, så håper vi lokale håndbakhelter fra hele Troms-regionen og gjerne fra enda lengre unna vil prøve seg, dersom de befinner seg i Tromsø denne lørdagen, sier Eidissen.

  Tre klasser

  I utgangspunktet er planen å kjøre tre konkurranseklasser. To for menn, "lettvekt" under 90 kilo og "tungvekt" over 90 kilo og en kvinneklasse.

  - Vekten betyr en del, og så er både styrke og teknikk viktig. Det ene kan kompensere litt for det andre, forklarer Henning Nordgård.

  Han er en av ildsjelene i det aktive håndbakmiljøet i Tromsø i dag. Tidligere var man organisert under Tromsø Bryteklubb, men med ganske få aktive i dag, så driver en liten gruppe på 3-4 entuasister på uorganisert per i dag.

  - Hvis vi blir flere, så går vi inn i klubb igjen, sier Nordgård.

  Flere sjanser

  Eidissen forklarer at oppsettet i turneringen vil være slik at alle håndbakbrytere er sikret minst to sjanser.

  - Vi legger opp til et cupformat for taperne i første kamp vil gå over i ny turnering hvor de kan kjempe seg tilbake i hovedturneringen. Det tror vi gir grobunn for god spenning.

  - Dessuten må vi avslutte med en superfinale også for menn, uavhengig av vektklassene innledningsvis. Det er mange som føler seg sterke nok til å slå betydelig tyngre konkurrenter i denne sporten, sier håndbakekspert Audrius Matulevicius.

  Gode premier

  - Det vil være gode premier på bordet for vinnerne i hver klasse, samt en trekning blant alle deltakere, sier Eidissen.

  PS! Skal man være helt garantert plass i feltet 1. desember, så oppfordres det til å sende en epost til lars.eidissen@nordlys.no med påmelding. Merk e-posten "Bymesterskap i håndbak" og meld på med navn og cirka vekt. Uansett må det være oppmøte senest klokken 13 den 1. desember.

  Artikkeltags