Hamoud boikotter Avisa Nordland

Mounir Hamoud har valgt å boikotte Avisa Nordland etter at avisa publiserte den omstridte tegningen av profeten Muhammed i forbindelse med en nyhetssak.

Mounir Hamoud har valgt å boikotte Avisa Nordland etter at avisa publiserte den omstridte tegningen av profeten Muhammed i forbindelse med en nyhetssak. Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

Mounir Hamoud har bestemt seg for å boikotte Avisa Nordland på ubestemt tid.

DEL

Årsaken til boikotten er at Avisa Nordland for en tid tilbake trykket den omstridte karikaturtegningen av profeten Muhammed. Tegningen ble trykket i forbindelse med en nyhetssak i avisen hvor politiet valgte å fjerne et banner med karikaturtegningen fra gangbrua på Grønnåsen, skriver Avisa Nordland.

Mounir Hamoud har nektet å uttale seg til Avisa Nordland helt siden denne tegningen sto på trykk. Glimt-spilleren ønsker ikke å utdype hvorfor han har valgt å gjøre som han gjør. Han ønsker heller ikke å si noe om hvor lenge denne boikotten skal vare.

Glimt respekterer avgjørelsen.

Den lynhurtige Glimt-spilleren har imidlertid redegjort for sine valg overfor Bodø/Glimt-direktør Bjørn Tore Hansen.

- Jeg kan bekrefte at Mounir Hamoud har informert oss om sitt syn i denne saken, sier Hansen.

- Hva synes Bodø/Glimt om at en av klubbens spillere velger å gå til et slikt skritt?

- Vi synes selvsagt det er beklagelig at en av våre spillere ikke ønsker å uttale seg til lokalavisa. Når det er sagt, så velger vi som klubb å respektere Hamouds syn. Han er en troende muslim og følger sine leveregler. Akkurat det er vi nødt til å akseptere, sier Hansen.

Problematisk.

- Har han gitt noen redegjørelse for hvor lenge denne boikotten skal vare?

- Nei, det har han ikke gjort. Jeg har kun sagt at jeg håper den blir kortvarig, sier Glimt-direktøren.

Sjefredaktør i Avisa Nordland, Jan-Eirik Hanssen, beklager boikotten.

- Vi har ytringsfrihet, og som privatperson har Mounir Hamoud også en rett til ikke å ytre seg. Men som fotballspiller i Glimt har han en offentlig rolle, og det gjør det problematisk at han som spiller ikke ønsker å uttale seg til oss, sier Hanssen som synes dette bør diskuteres nærmere i Glimt.

- Jeg mener dette er en sak som bør tas opp internt i Glimt i forhold til deres egne retningslinjer.

Hanssen sier han var forberedt på at bildet ville skape reaksjoner.

- Det var jeg, og det var en vurdering vi gjorde. Men vi valgte å trykke bildet utifra rene nyhetskriterier, sier Hanssen.

Artikkeltags