Gå til sidens hovedinnhold

Giske gir seg som toppspiller

Artikkelen er over 7 år gammel

Fløya mister flere viktige brikker i laget - assistenttreneren slutter også.

Fløyas Anneli Giske har bestemt seg for å gi seg som aktiv spiller etter totalt ni år i klubben.

- Det stemmer nok, ja. Jeg havnet på det til slutt, sier 28-åringen, som har tenkt seg vel og lenge om.

Hun har lenge vært en av bærebjelkene i laget med over 100 A-kamper for klubben, og har også fått A-landskamper for Norge. Men for tre år siden tok karrieren en kjedelig vending, da hun røk korsbåndet - og senere fikk problemer med flere andre skader.

Hun kom likevel tilbake, og var sentral på årets Fløya-lag - men nå sier det stopp.

- Det har vel vært en treåring prosess. Da jeg skadet kneet, var jeg ikke i tvil om at jeg skulle gjøre det jeg kunne for å komme tilbake - men når det ikke fungerer 100 prosent bra nok til å satse på fotball, går det ikke. Jeg har spilt ett år litt halvveis nå, og jeg er ikke så glad i å gjøre ting halvveis, sier Giske til Nordlys.

- Det er ikke like artig å holde på når man ikke kan ha ambisjoner om å bli bedre på hver trening. Jeg har vel forsonet meg med at jeg er "over the top", ler hun.

- Problem over tid

Hun utelukker at hun kommer til å ta en trenerrolle i Fløya.

- Det gjør jeg ikke, sier hun kort og kontant.

Den nå pensjonerte spilleren har informert avtroppende trener Einar Hauglid og spillergruppa om avgjørelsen sin.

Giske mener Fløya må bestemme seg for om de vil satse på å få et topplag på damesida igjen eller ikke. I sommer forsvant Eline Johansen og Stine Ryslett til Fløya. Sara Johansen og Yngvild Kaspersen vurderer en overgang til Grand Bodø - og flere spillere skal være i tenkeboksen om neste år.

- På en måte er det ikke så mye nytt med at trenere slutter og spillere forsvinner. Det har vært sånn nesten hver sesong i det siste. Det er et problem som har vært over tid, og er vel en konsekvens av for lite satsing, sier Giske.

- Jeg håper jo for damefotballen i Nord-Norge og Tromsø at det er mulig å få til en satsing med mer kontinuitet. Ønsker de å satse på damelaget, må det komme frem ikke bare i ord og møter - men i handling, fortsetter hun.

Wahlin slutter som trener

Fløya må også se etter en helt ny trenerkonstellasjon.

Hovedtrener Einar Hauglid har gitt seg, og går tilbake til en assistentrolle for klubbens herrelag.

I tillegg er det nå klart at assistenttrener Elisabeth Wahlin takker av.

- Ja. Det handler om den tida man bruker og innsatsen man legger ned, kontra det man får igjen for det. Energibegeret blir litt tomt, sier Wahlin, som også har et klart budskap til Fløya-ledelsen.

- Dette er tredje året jeg har vært på sidelinja, og hvert år sies det at nå skal vi opp og frem - men så ender det opp som det gjør hvert år. Akkurat nå har jeg rett og slett ikke helt troen på det, sier Wahlin, og fortsetter:

- Jeg må få si at jeg ikke føler at det er over og ut for Fløya, men de må bestemme seg for om de vil satse oppover eller om de er fornøyde med å være en middelhavsfarer i 1. divisjon.

Mens Giske tror hun kommer til å spille litt fotball på hobbybasis, er planen til Wahlin å ta en liten pause fra fotballen.

- Det er vel første gang jeg er uten fotball på 26-27 år, så det er en ny fase, sier Elisabeth Wahlin.

Kommentarer til denne saken