Søndag tapte L/K 2-1 borte for Hammerfest i 3.divisjon. I etterkant av kampen har L/K levert inn protest til fotballkretsen.

«Lyngen/Karnes vil med bakgrunn i merkelige dommeravgjørelser i kampen Hammerfest-Lyngen/karnes som ble spilt på breidablikk stadion 09/09/2012 nedlegge protest, og krever med dette ny kamp. Vi har mistanke om at en eller flere i dommertrioen hadde spilt/tippet på denne kampen, som sto oppført på tippekupongen til norsk tipping», skriver klubben i et brev til Troms Fotballkrets.

«Bakgrunn for vår mistanke forsterkes, i tillegg til merkelige dommeravgjørelser, med at da vi reiste til kampen møtte på en av dommertrioen på en kiosk, der han sto og fylte ut en tippekupong. Vi ber derfor Troms fotballkrets om å undersøke saken, og få klarhet i dette forholdet», skriver de videre.

Feilaktig rødt kort

Særlig var det én situasjon som satte sinnene i kok hos L/K:

Etter 18 minutter fikk Ståle Johansen rødt kort etter at linjemann Tom Olav Johannesen hadde gjort hoveddommer Bernt Thomas?Berntsen oppmerksom på albuebru mot en motspiller.

– Hvis man får en albue i magen, er det naturlig å få en reaksjon. Det gjorde ikke Bjørgve (Andreas, HFK-spiller), stusser L/K-trener Bernt Olav Johansen til Nordlys.

– Jeg følte utvisningen var strengt idømt. Han (Ståle Johansen) prøvde å hindre meg da jeg prøvde å bryte foran han, og det er nok det linjemann har reagert på, sier HFK-spiller Andreas Bjørgve, som var gutten som fikk albuen.

Ståle Johansen selv var klar i talen etter kampen.

– Jeg har spilt seniorfotball i 25 år og har aldri slått noen. Det vil jeg heller aldri gjøre. Jeg vil aldri være med på å ødelegge for de unge gutta på laget ved å slå noen. Nå frykter jeg at vi kan glemme opprykket fordi vi tapte viktige poeng. I tillegg frykter jeg karantene på tre kamper, sa Ståle Johansen til Finnmark Dagblad etter det røde kortet.

Linjemann Tom Olav Johannesen ville ikke si noe om saken, og forklarer at man har en «policy» om at hoveddommer uttaler seg til media.

Hoveddommer Bernt Thomas Berntsen besvarte ikke Nordlys’ henvendelser igår.

Så dommeren tippe

Men det var ikke bare denne situasjonen som fikk L/K til å reagere.

Laget møtte nemlig den andre linjemannen, Mikkel Nils Sara, på en bensinstasjon på Skaidi. Der skal han ha blitt observert med en tippekupong i hendene, og?Hammerfest-Lyngen/Karnes sto på søndagens tippekupong.

– Jeg leverte ikke inn tippekupong. Jeg tippet på oddsen, og der er det 60-70 kamper å velge mellom, og jeg tippet ikke på L/K-kampen, sier Sara selv.

Under Norges Fotballforbunds kampreglement, paragraf 4-10, står det at dommere ikke har lov til å ta del i, eller medvirke i veddemål knyttet til det nivået de dømmer på. – Kan påvirkes i garderoben

Selv om det ikke var Sara som sto inne for avgjørelsen om å utvise Ståle Johansen, mener Bernt Olav Johansen at dommerne kan påvirke hverandre.

– De kan gjerne prate om det inne i dommergarderoben. Det kan være lett å påvirke en kollega, sier L/K-treneren, men understreker at hoveddommer Bernt Thomas Berntsen gjorde en god figur for øvrig.

Hvis ikke protesten fører fram til ny kamp, regner L/K-treneren likevel med at Ståle Johansens karantene oppheves.

Ute av opprykkskampen

L/K-trener Bernt Olav Johansen ble så oppskaket av situasjon som førte til rødt kort at han ble bortvist fra trenerbenken, noe han i sin 13 års lange trenerkarriere aldri har opplevd tidligere.

– Men bortvisningen var helt grei etter min reaksjon, sier Johansen.

Johansen mente utvisningen ble skjebnesvanger for kampens utfall. En kamp som gjorde at L/K tapte verdifulle poeng i opprykkskampen.

– Er dere ute av opprykkskampen nå?

– Det er klart, vi er jo det.