Stort forhåndsshow før TIL-Glimt: De gamle samboerne Steinar og Runar kommer. Det gjør også et titalls andre gjester

GAMLE VENNER: Steinar Nilsen og Runar Berg har vært gode venner helt siden sistnevnte bodde hos familien Nilsen da han var TIL-spiller i 1992-seosngen.

GAMLE VENNER: Steinar Nilsen og Runar Berg har vært gode venner helt siden sistnevnte bodde hos familien Nilsen da han var TIL-spiller i 1992-seosngen. Foto:

Det blir et fullspekket program på Nordlys i anledning 16. mai-kampen på Alfheim.

DEL

I morgen møtes TIL og Bodø/Glimt til den klassiske 16. mai-kampen mellom de to store nordnorske fotballklubbene.

I fjor vant TIL 1-0 på Aspmyra på fotballens festdag, mens Glimt kunne feire 2-1-seier på Alfheim i 2016-sesongen hvor gultrøyene rykket ned.

Nå er det igjen duket for storkamp, og i samarbeid med Avisa Nordland så byr Nordlys på en storstilt livedekning av før, under og etter begivenheten.

Klokken 16.30 begynner det hele med en timeslang direktesending fra "Fan Zone" utenfor Alfheim stadion.

Stort gjestegalleri

Programlederne Jonas Høylo Fundingsrud (Nordlys) og Freddy Toresen (Avisa Nordland) har med seg et titalls gjester på sendingen, blant dem TIL-legende Steinar Nilsen, Bodø/Glimt-legende (og tidligere TIL-spiller) Runar Berg, TIL-legende (og tidligere Bodø/Glimt-spiller) Tom Høgli, tidligere Glimt-direktør og "Gamst-pappa" Ernst Pedersen, TIL-spiller (og tidligere Glimt-spiller) Daniel Berntsen og Nordlys-kommentator Skjalg Fjellheim.

For Steinar Nilsen og Runar Berg, som vil være med mot slutten av sendingen fra rundt klokken 17.15 blir det er varmt gjensyn.

Berg bodde nemlig hos familien Nilsen da han spilte 1992-sesongen for TIL og de to spillerne som siden også var proffspillere i Italia samtidig har bevart et godt vennskap.

– Runar er en veldig god venn. Vi har opplevd mye artig opp igjennom årene. Da Runar bodde hos familien min i Tromsø, var vi som skjorta og ræva, sa Steinar Nilsen til Avisa Nordland før et møte mellom klubbene i 2005.

Seks timer med sending

Kort tid etter intervjuene utenfor stadion før kamp er unnagjort, vil Jonas Høylo Fundingsrud være på lufta med radiokommentering på Nordlys under selve kampen.

Rett etter kampslutt fortsetter sendingen med direkte intervjuer fra "Mixed zone" med spillere og trenere mellom klokken 20 og 20.30.

Derfra setter vi rett over til en direktesending av Studio Alfheim fra losjen på Alfheim hvor programleder Jonas Høylo Fundingsrud og Nordlys-ekspert Mohammed Ahamed Jama vil ha med seg forhåpentligvis glade gjester med hjertet i TIL for å analysere kampen og snakke fotball.

Artikkeltags