Forfang satser på å etablere seg i toppen

Artikkelen er over 14 år gammel

Daniel Forfang håper å etablere seg blant de beste hopperne i Norge i løpet av kort tid.

DEL

Sammen med Tommy Ingebrigtsen, Roar Ljøkelsøy, Sigurd Pettersen, Bjørn-Einar Romøren og Morten Solem satt Forfang kursen for Zakopane (renn i dag og i morgen), Predazzo (førstkommende torsdag) og Innsbruck (neste søndag) og Sommer Grand Prix i torsdag. Altså de største profilene i norsk hoppsport.

– Jeg satser på å hoppe fra dem, sier Forfang, som også blir med på turen til Japan seinene denne måneden.

Løft

Etter operasjon i sommer har Forfang tatt ytterligere et steg opp mot beste.

– Alle elementene er på plass. For første gang på mange år plager ikke foten meg, fortsetter Forfang, som ikke frykter at det går for godt på plass.

– Jeg har bestandig hoppet bedre på vinteren enn på sommeren. Dessuten er det ikke så mye å håpe på lengre. Alt handler om knallhard jobbing og fokusering på de rette tingene. Utenomsportslige ting må man legge vekk når man er utøver 24 timer i døgnet.

Fortsatt tøft

Daniel Forfang er på reisefot nesten hele denne måneden. Oktober blir ikke mye bedre.

– Økonomisk er det fortsatt tøft. Heldigvis går det rundt. Men når man får holde på med den tingen som er artigst i verden er det ikke noe problem.

Daniel Forfang vet at resultatene kommer om han jobber hardt over lang tid.

– Potensiale er der. Den dagen jeg føler at jeg har nådd det maksimale jeg er god for, vil jeg vurdere framtiden. Men jeg har fortsatt mye å gå på, slutter Forfang.

Kanskje tar han steget helt opp i eliten denne sesongen.

Artikkeltags