Forfang: – Dette er bare begynnelsen

Artikkelen er over 14 år gammel

Daniel Forfang (24) er i ferd med å gjøre seg selv høyaktuell for en plass til verdenscupåpningen i Kuusamo. Ifølge Forfang selv var bakkerekorden i Zakopane på 139,5 meter i helga bare en forsmak...

DEL

Tromsø-hopperen har jobbet hardt i flere år for å få det internasjonale gjennombruddet han fikk i Polen i helga. Nå er målet å bli værende i verdenstoppen. For som han selv sier:

– Dette er bare begynnelsen.

En 8. plass individuelt og den nevnte bakkerekorden er selvsagt ikke nok i seg selv til å bli en del av verdenscuplaget i starten av vintersesongen.

Men det er opplagt at stabilt god hopping i Innsbruck kommende helg og i Japan om to og en halv uke vil sende Forfang til storbakken i Finland 26. og 27. november.

Vil være med fra starten

– Hvis jeg fortsetter å jobbe som nå, er jeg i Kuusamo. Men det er ikke snø på bakken ennå. Jeg har hoppet stabilt bra siden juni, men det gjelder å skynde seg langsomt. Likevel ser jeg ikke for meg at jeg skal kollapse nå, sier Forfang.

Han mener det er svært viktig å kunne være en del av verdenscuplaget fra starten av sesongen, i stedet for å få et renn eller to midt i sesongen.

– Hvis man er med fra starten, er man mer med. Det er målet, helt klart, sier 24-åringen.

«Rævva» i langrenn...

Han er nå i ferd med å få realisert guttedrømmen, 12 år etter at han startet – med kombinert...

– Men det gikk ikke mer enn ett år, så knakk jeg langrennsskiene og satset bare på hopp. Det var da jeg bestemte meg for at jeg skulle komme meg dit jeg er nå, sier Forfang, som kommer med en grei forklaring på hvorfor det ikke ble kombinert han satset på:

– Jeg var skikkelig «rævva» til å gå langrenn...

«Rævva» er ikke Daniel Forfang til å hoppe. Et stort steg er tatt helt inn i verdenstoppen for Tromsøs hopphåp.

Artikkeltags