Gå til sidens hovedinnhold

- Får de beste forutsetningene i Norge

Artikkelen er over 7 år gammel

Tromsø Hockey fikk drømmejulegaven - Tromsø Kommune har besluttet å holde ishallen åpent hele året. Se video!

Tromsø Kommune har vedtatt å holde ishallen åpen hele året, også i de planlagte stengte sommermånedene.

- Dette er en fantastisk julegave for oss! Vi har fått drahjelp fra Tromsø Kommune som gjør at vi har de beste forutsetningene i Norge for å skape noe med ishockeyen. Det er vi utrolig glad for, sier daglig leder i Tromsø Hockey, Geir Storjord, til Nordlys.

- Bedre forhold enn landslaget

Og setter treningsforholdene i et internasjonalt bilde.

- Landslaget vårt kommer ikke på is i Oslo før i oktober. Vi har is her, og kan invitere dem hit, sier Storjord.

Byråd for næring, kultur og idrett i Tromsø Kommune, Jonas Stein, mener beslutningen representerer byrådets syn på drift kommunale anlegg.

- Vi ønsker å holde mest mulig av kommunal infrastruktur åpent for bruk for folket. Slik vil vi tenke på flere områder og andre kommunale anlegg, for å gi innbyggerne et bedre tilbud, sier Stein.

Kommunen holder åpent, selv om det koster mer enn å stenge.

- Nå koster det flere hundre tusen kroner å fjerne og legge ny is, men det koster å drifte dette også i sommermånedene. Vi taper noe penger på det, ja, men det er verdt det. Når vi investerer 60 millioner kroner i en ishall, så må vi få mest mulig utnyttelse og aktivitet av den. Vi har laget den for friviligheten, slik at de kan skape aktivitet, sier Jonas Stein.

Og forklarer bakgrunnen for avgjørelsen.

- Vi fikk en henvendelse fra Tromsø Hockey om å holde åpent hele året. Vi regnet på det, så på kostnadene vi har med å holde åpent, og på inntekstssiden. Det koster en del å fjerne isen og legge på ny, så vi ønsker å holde isen åpen, også i sommermånedene. Det blir et kjempetilbud til hockeyklubben, folk i Tromsø og sannsynligvis hele Norge, sier Jonas Stein.

- Når vi har begynt å åpne opp er vi positiv til å tenke nytt rundt andre kommunale anlegg også, som blant annet gymsaler, som vi har åpnet opp for idretten, sier Stein.

Utvider sesongen

For Tromsø Hockey betyr utvidet istid mye for utvikling av enkeltspillere, klubb og idretten.

- Vi kan forlenge sesongen vår, både for senior- og aldersbestemte lag. Det betyr utrolig mye for de unge brukerne. Og vi kan invitere andre lag og utøvere hit, der vi har fasiliteter og forhold, sier Geir Storjord.

- Det viktigste for oss er at vi kan ha noe i Tromsø. Vi reiser mye med A-lag og aldersbestemte lag i sommermånedene for å kunne trene på is, nå får vi muligheten til å gjøre det hjemme. Det er kun et par ishaller i Norge som er åpent om sommeren. Det er utrolig bra at en av dem er i Tromsø, sier Storjord.

Eneste faremomentet for planene er en varm tromsøsommer.

- Det er heldigvis såpass kaldt i Tromsø om sommeren at det skal gå bra. Fagfolkene våre sier vi får problemer med 15-20 grader, men med normalt sommervær blir det ikke noe problem, smiler Jonas Stein.

I utgangspunktet skulle ishallen være stengt i juni og juli. Hockeyklubben tar på seg dugnadsarbeid for å holde isen ved like.

- Vi har egne ismaskinførere, som har fått opplæring av kommunens folk til å kjøre maskinene og vanne. Det skal vi ta oss av, for dette er en gavepakke for oss, sier Geir Storjord.

Kommentarer til denne saken