- Fantastisk! Hipp hurra!

JUBLER FOR OL-NEI: Mette Edvardsen (f.v), Mari Matre Larsen, Martin Slaatto, Lilia Mestre, Kristine Øren og Marit Ødegaard jublet for at Oslo Kommune trakk søknaden om å arrangere OL i 2022. Foto: Torje Dønnestad Johansen

JUBLER FOR OL-NEI: Mette Edvardsen (f.v), Mari Matre Larsen, Martin Slaatto, Lilia Mestre, Kristine Øren og Marit Ødegaard jublet for at Oslo Kommune trakk søknaden om å arrangere OL i 2022. Foto: Torje Dønnestad Johansen

Artikkelen er over 3 år gammel

Her skåler oslofolk i Tromsø for nei til OL i Oslo

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Onsdag kveld besluttet Oslo Kommune å trekke søknaden om statsgaranti for å arrangere OL i Oslo i 2022, etter at stortingsgruppa i Høyre frarådet regjeringen å gå videre med søknaden.

Det gledet østlendingene Mette Edvardsen, Mari Matre Larsen, Martin Slaatto, Lilia Mestre, Kristine Øren og Marit Ødegaard stort. På utestedet Bardus i Tromsø slapp de jubelen løs over at hjembyen ikke skal arrangere OL i 2022.

- Fantastisk! Hipp hurra! Når man så listene som IOC har lagt frem, så skjønner man at dette bare er et stygt spill. Et økonomisk spill som bruker kultur og idrett i dårlig hensikt. Idretten er heldig som slipper å ha OL i Norge, sier Kristine Øren, som til daglig bor i Oslo, til Nordlys.

- OL er bare en pengemaskin

De andre er enige.

- Norge går foran som et godt eksempel med å si nei, mener Edvardsen, Matre Larsen, Slaatto og Mestre.

De seks legger ikke skjul på at IOC har vært med på å ødelegge stemningen for et OL i Norge.

- Det er bra at det ikke blir noen søknad, fordi da slipper vi den møkka der. OL er bare en pengemaskin, sier Mette Edvardsen.

- Trenger ikke OL for å bygge anlegg

Oslo kommune har brukt 110 millioner kroner på arbeidet med OL-søknaden. I tillegg er det blitt brukt 75 millioner kroner på utrednings- og planarbeid knyttet til idrettsanlegg, infrastruktur og andre byutviklingstiltak i hovedstaden.

Oslofolket på Bardus ser ikke negativt på at byen Oslo går glipp av milliarder i investeringer i idrettsanlegg og samferdsel med nei til OL.

- Man trenger ikke OL for å kunne bygge nye idrettsanlegg. Det er bare dårlige argumenter fra Ja-siden. Det er fint med bedre veier og kollektivtrafikk, men veier blir det investert i, uansett. OL er bare en dårlig unnskyldning for utbedringer som kan gjøres uavhengig av OL, sier Kristine Øren.

- Det som irriterer meg er at politikerne tenkte på å gå mot folket. Er det mulig å i hele tatt tenke på det? Det er grovt, sier Mette Edvardsen.

Artikkeltags