- England er spesielt

Landslagskaptein Brede Hangeland og Tom Høgli forlater Stortinget.   Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.

Landslagskaptein Brede Hangeland og Tom Høgli forlater Stortinget. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Club Brugge-proffen Tom Høgli (28) ser frem til en spennende avslutning på en lang sesong med en skikkelig landslagsgodbit.

DEL

Norge tar i mot England foran et utsolgt Ullevaal stadion lørdag. Og den tidligere TIL-spilleren ser veldig frem til møtet med et stjernespekket engelsk landslag, med Steven Gerrard, Frank Lampard og John Terry i spissen.

– Det er noe ekstra å møte England. Det er spesielt å møte en stor nasjon, og jeg vil tro folk setter pris på det. England er et av de lagene, sammen med Brasil de som er ekstra spesielt å møte, sier Tom Høgli til Nordlys. Uten at møtet topper hans personlige landslagsliste.

– Det vil nok være en av de mest spesielle opplevelsene. Men jeg vil si at kvalikkampene er mer spesielle, for de betyr så mye. Men av privatkampene så er denne den største. Jeg tror det blir kult, men det hadde vært enda større hvis det hadde vært kvalik, sier 28-åringen.

Jubilerer

Høgli får gullklokka for 25 spilte A-landslagskamper om han kommer på banen mot England.

– Akkurat jubileumet tenker jeg ikke så mye på. Jeg tenker mest på være godt forberedt på å møte en veldig bra nasjon. Jeg bruker uka på å forberede seg godt, sier Høgli, som har et nært forhold til England som fotballnasjon.

– Som de fleste andre i Norge har fulgt med siden jeg var liten gutt. Det er noe spesielt. Det tror jeg folk flest i Norge også synes. Det har vært bra jag etter billetter, selv om jeg har hørt de var rekorddyre. Og jeg tror England stiller med et bra lag også, siden de er i oppkjøring til EM, sier Tom Høgli. Han er Liverpool-supporter. De følelsene legges vekk foran møtet med Steven Gerrard, Glen Johnson og Andy Carroll.

– Ja, jeg legger bort alt. Jeg er ikke noen supporter lenger. Liverpool er laget jeg følger med, men ser ikke alle kamper lenger. Jeg kan ikke gå og glede seg til å møte Liverpool-spillere, det blir feil fokus,sier Høgli.

Lang sesong

Høgli avslutter en lang sesong med landskampene mot England og Kroatia. Og ser frem til et lite avbrekk etter et innholdsrikt år med proffovergang og der han ble pappa for første gang.

– Det har vært et langt år, først og fremst. jeg ser frem til å få en pause etter disse to kampene, og så gå på en ny runde i Club Brugge. Jeg kom ned til Belgia og ny oppkjøring i fjor sommer etter halv sesong i Tromsø. Det har vært mye som har skjedd, både sportslig og privat. Det har vært artig og spennende, og jeg husker nesten ikke alt, fordi det har vært så mye, smiler landslagsbacken. – Men det har vært et greit førsteår, jeg har fått gode tilbakemeldinger. De er fornøyd med mitt bidrag og da er jeg også for så vidt fornøyd. Men jeg ønsker jo å spille der jeg er best, på høyrebacken. – De betalte en del for meg, og jeg føler at jeg kan betale i størst mulig grad på høyre. Venstre går greit, jeg føler at jeg henger med, men for å klare å gjøre det lille ekstra så vil jeg gjerne spille på andre sida, sier Tom Høgli. Det får han mot et engelsk stjernegalleri lørdag.

Artikkeltags