– Vi ønsker ikke å sende Johann ut i verdenscupen før vi føler at han er klar for det. Akkurat nå har han mer enn nok med COC-cupen, sier Forfangs trener Henning Stensrud.

Hopperen fra Tromsø var best av de norske hopperne med sjuendeplass både i fredagens og lørdagens COC-renn på Rena. Søndagens konkurranse i den store bakken ble avlyst, noe som Forfang ikke var fornøyd med.

– Jeg tror jeg kunne ha gjort det bedre i den store bakken, mener Forfang.

I den lille bakken slo han solide hoppere som tyske Martin Schmitt (fredag) og østerrikske Martin Kock (lørdag).

– Det var høyt nivå på konkurransene på Rena. Både Tyskland og Østerrike stilte med solide hoppere, sier Stensrud.

Han påpeker at Forfang hele tiden er i utvikling.

– Og det er en av grunnene for at vi ønsker å vente litt.

Må ha is i magen

Stensrud påpeker at man må ha is i magen før man sender Forfang ut mot verdens beste hoppere.

– Johann er ikke i nærheten av å bli blant de 15 beste i verdenscupen. Riktignok ville han nok sikkert klart å komme med i finaleomgangen. Men vi ønsker at Johann skal få en skikkelig og god opplevelse når han først hopper i verdenscupen, fortsetter Stensrud.

Det er en av årsakene til at Forfang ikke blir med de aller beste til Sveits og Engelberg kommende helg. 18-åringen skal heller hoppe i Lahti.

– Jeg lever godt med det, og jeg mener at det er greit at vi følger de planene vi har lagt. Etter Lahti blir det juleferie, sier Forfang.

I likhet med Stensrud mener han at det er greit at man stabiliserer seg i toppen av COC-cupen før man får sjansen i verdenscupen.

– Derfor har jeg heller ikke ofret verdenscupen en eneste sjanse, sier Forfang.

Kan bli en åpning

Sportssjef Clas Brede Bråthen bekrefter at man har lagt en langsiktig plan for Forfang.

– Men samtidig må vi hele tiden se hva som skjer. Men vi har han plan for samtlige hoppere og den ønsker vi å følge, sier Bråthen.

Derfor kommer hoppledelsen til å gjøre en ny vurdering etter konkurransene i Lahti og i Engelberg.

– Vi må se på utviklingen til Johann og de andre hopperne. Dersom vi føler at han kan gjøre sine saker bra i verdenscupen og at han kan være med på å heve laget kan han få muligheten, sier Bråthen.

Det betyr at Forfang kan være aktuell for det norske laget som reiser til Hoppuka.

– Er man gammel nok for å hoppe i verdenscupen er man også gammel nok for å delta i Hoppuka. Spørsmålet er om det er rette plassen å debutere.

Samtidig påpeker Bråthen at unge hoppere tidligere har markert seg i de tradisjonelle konkurransene i Tyskland og Østerrike.

– En hopper som Gregor Schlierenzauer var vel 17 år når han vant sin første konkurranse der.

Trolig må Forfang vente til midten av januar før han får sjansen mot de aller beste. Den første konkurransen etter Hoppuka er skiflyging i Kulm. Deretter venter Polen og Zakopane på verdens beste hoppere.

– Det er nok mer aktuelt enn Hoppuka. Vi må se hva som skjer de neste ukene. Men Johann hopper bra for øyeblikket og han kommer nok til å få sjansen snart. Spørsmålet er hvor og når, sier Bråthen.