Bronse i NM-debuten

PALLPLASS: Sigrid Semmingsen (t.h) tok bronse i NM i mangekamp i friidrett innendørs i Sandnes søndag. I midten gullvinner Frida Thorsås, til venstre sølvvinner Caroline Fleischer. Foto: Henrik Johnsen

PALLPLASS: Sigrid Semmingsen (t.h) tok bronse i NM i mangekamp i friidrett innendørs i Sandnes søndag. I midten gullvinner Frida Thorsås, til venstre sølvvinner Caroline Fleischer. Foto: Henrik Johnsen

Artikkelen er over 6 år gammel

Sigrid Semmingsen perset på tre av fem øvelser i NM i mangekamp.

DEL

Sigrid Semmingsen fra BUL Tromsø ble nummer tre i NM i mangekamp innendørs søndag, bak vinner Frida Thorsås og sølvvinner Caroline Fleischer.

- Det er bra jobbet å ta NM-medalje i debuten, selv om det kun var syv påmeldte. Det var en bra erfaring å ta med seg, og allsidighet er viktig. De fleste enerne i verden var allsidige da de var yngre, sier trener Henrik Johnsen til Nordlys.

Perset på tre av fem øvelser

Semmingsen forbredret bestenoteringer på tre av dem øvelser. I tillegg løp hun inn til ny personlig rekord på 60 meter lørdag, der hun forbedret seg med ett hundredel, til 7.94.

- Da gjennomførte hun i tillegg et dårlig løp. Bare reaksjonstiden hennes ut fra startblokkene var fem hundredeler dårligere enn hun bruke å være, sier Johnsen.

I NM-konkurransen søndag forbedret hun bestenoteringen på 60 meter hekk fra 9,08 til 8,92.

- 16 hundredeler er ganske mye. Men det var i høyde hun virkelig imponerte. Det har hun ikke trent på mange år, men forbedret likevel sin egen pers med en centimeter, til 164 centimeter, sier Johnsen.

Også i lengde forbedret hun egen bestenotering.

Hun hadde pers på 5,09, men fikk 5,36. Det er bra forbedring, men hun har hoppet 5,60 på trening, så vi hadde faktisk håpet på mer, sier henrik Johnsen.

Skuffet over kule-øvelsen

NTG-eleven Semmingsen lykkes imildertid ikke i kule. 7,18 meter var ikke godt nok.

- Det var der hun tapte seieren sammenlagt. I allefall sølvet, men sannsynligvis også gullet. Thorsås hadde 12,25 i kule, og Sigrid var veldig misfornøyd med den øvelsen, sier Henrik Johnsen.

Hun var heller ikke fornøyd med innsatsen på 800 meter.

- Hun løp inn på 2,25,82, og det er ett tidel bak egen personlig rekord. Vi hadde håpet at hun skulle løpe fortere, på nivå med de som vant på 2,20, sier Henrik Johnsen.

Men er alt i alt fornøyd med innsatsen til eleven.

- Frida Thorsås var i Europatoppen i femkamp for juniorer og holder et høyt nivå. Det var en bra start for Sigrid, og det er inspirerende for å forsøke igjen, selv om det kanskje ikke er dette hun satser mest på, sier Henrik Johnsen.

Artikkeltags