Broks, Kastnes og Jakobsen hedret på hjemmebane

satt pris på: Edgar Broks (t.h) og Aud Kastnes ble tildelt idrettsforbundets nest høyeste utmerkelse under «Dyrøyseminaret». Samtidig ble Svein Arild Jakobsen hedret av volleyballforbundet. Trioen fikk utmerkelsen av president i volleyballforbundet Stein Gunnar Bondevik og kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner.

satt pris på: Edgar Broks (t.h) og Aud Kastnes ble tildelt idrettsforbundets nest høyeste utmerkelse under «Dyrøyseminaret». Samtidig ble Svein Arild Jakobsen hedret av volleyballforbundet. Trioen fikk utmerkelsen av president i volleyballforbundet Stein Gunnar Bondevik og kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Edgar Broks og Aud Kastnes ble tildelt idrettsforbundets hederstegn med diplom under «Dyrøyseminaret». Det er den nest høyeste utmerkelsen til forbundet som tildeles ledere og trenere.

DEL

– Det er klart at dette var uventet, innrømmer Edgar Broks.

BK Tromsø-treneren var en av foredragsholdene under seminaret, der han snakket om «hva bygger et lokalsamfunn», og han var ikke klar over at han ville få tildelt utmerkelsen.

– Om jeg ble lurt hit? Det er vanskelig å si. Men det er klart at jeg er stolt over utmerkelsen. Takk til de som nominerte meg.

Det var volleyballpresident Stein Gunnar Bondevik som sto for utdelingen.

– En stor fornøyelse. Jeg ble virkelig rørt fordi det er to personer som fortjener det og som jeg personlig kjenner, sier Bondevik.

Han legger ikke skul på at volleyballforbundet støtter tildelingen der klubber, kretser og særforbund foreslår kandidater til idrettsforbundet.

Mor Brøstadbotn

Volleyballpresidenten har i en årrekke hatt et nært forhold til både Broks og Kastnes.

– Uten innsatsen til Aud hadde det neppe vært toppvolleyball i Brøstadbotn. Hun har lagt ned et utrolig arbeid i 30 år i en klubb som har produsert landslagsspillere på rad og rekke. Jeg vet at samtlige som har spilt for klubben har et forhold til Aud.

Duoen Kastnes og Broks nyter stor respekt i norsk volleyball.

– Foruten at han har vært president i sju år har han lagt ned en betydelig innsats på klubbnivå, både som spiller og trener. Edgar har over 400 kamper for Brøstadbotn og de siste årene har han vært trener for BK Tromsø. Det er mange som lurer på hvor han henter energien fra, fortsetter Bondevik.

Han delte også ut volleyballforbundet hederstegn i sølv til Svein Arild Jakobsen.

– En påle i norsk volleyball uansett om han har vært spiller eller trener.

Deler med bygda

Aud Kastnes var kanskje mer overrasket over tildelingen enn Broks.

– Det er rett og slett utrolig, og i min villeste fantasi hadde jeg ikke drømt om dette. Dette er en pris jeg ønsker å dele med hele bygda, sier Kastnes.

Hun er ikke med i styre og stell i Brøstadbotn lengre.

– Jeg er jo over 60 år! Men jeg er med på dugnader, der jeg er den eldste som møter opp, og engasjerer meg i driften av klubbhuset, fortsetter Aud Kastnes.

Artikkeltags