BK Tromsø-trener Edgar Broks hyller lagets vinnervilje etter at de vant toppkampen mot Koll og overtok ledelsen i eliteserien.

- Det er et tegn på god moral når vi makter å mobilisere og vinne kamper som dette. Det er en god egenskap, sier Broks..

Etter at BK Tromsø vant det første og det tredje settet mens vertene tok det andre og det fjerde var det klart for en dramatisk avslutning.

BK Tromsø åpnet best og ledet 10-7 før Koll kom tilbake i kampen.

Vertene hadde matchball på stillingen 14-13, 15-14 og 16-15. Men Edgar Broks gutter holdt hodet kaldt og vant til slutt 18-16.

Det sendte laget til topps på tabellen, riktignok med flere kamper enn de argeste konkurrentene.

Det er for øvrig andre gang på kort tid at BK Tromsø avgjør en kamp etter at motstanderen har hatt tre matchballer. Det samme skjedde i kvartfinalen mot Kristiansund tidligere i høst.

Tar ikke av

At BK Tromsø leder eliteserien bryr ikke Broks seg veldig mye om.

- Når det skjedde sist? Det var vel sist klubben ble seriemester. Men vi har ikke fokus på det. Vi er heller opptatt av å vinne flest mulig kamper og når vi makter det blir det bra til slutt, påpeker Broks.

Han frykter ikke at spillerne skal ta av etter tre strake seire på bortebane.

- Det er selvsagt sterkt av oss, men vi vet hva det handler om. Vi vinner fordi vi er gode sammen.

Ny kamp i morgen

Søndag spiller BK Tromsø sin tredje kamp på like mange dager, under miniturneringen i Oslo. Motstander er laget de slo i kvartfinalen, Kristiansund.

- Jeg kan ikke tenke meg at vi kommer til å undervurdere dem. Vi vet hvor god vi er og vi vet at vi må stå sammen, påpeker Broks.

Makter spillerne det kan de kanskje bokføre to nye poeng.

- Ikke noe hadde vært bedre.

Koll-BK Tromsø 2-3

(22-25, 25-21, 21-25, 25-18, 16-18)