Gå til sidens hovedinnhold

Brakk ryggen i snowboardulykke

Artikkelen er over 13 år gammel

Fløyas landslagsspiller mister trolig seriestart.

Fløyas landslagsspiller Eline Johansen (18) datt på snowboard lørdag. Det ga brudd i en ryggvirvel – trolig mister hun seriestarten.

Johansen har vært plaget med ryggen fra før, men Fløyas fysiske trener Jan Inge Letto håpet at 18-åringen kunne rekke serieåpningen borte mot Klepp 12. april.

Nå er det høyst tvilsomt, etter at hun datt på snowboard i Målselv lørdag og ble fraktet til UNN med helikopter.

– Jeg fikk et brudd i en ryggvirvel. Jeg skulle hoppe, og så var hoppet større enn jeg trodde. Jeg gikk rett opp i lufta og mistet kontrollen. Jeg «kortslutta» i hele kroppen og landet rett på rumpa, forteller Johansen til Nordlys.

Fryktet alvorlig skade

Først var hun redd for en mye alvorligere skade.

– Jeg måtte for sikkerhets skyld kjenne etter at jeg hadde følelse i beina, og det hadde jeg jo, forteller Fløya-spilleren.

Etter en viss fremgang etter prolaps i ryggen kom denne smellen ubeleilig en drøy måned før seriestart.

– Det er litt surt. Jeg hadde fremgang, og så var jeg dum nok til å gjøre noe sånt, smiler 18-åringen.

Beskjedene hun fikk i går varierte fra alt fra et par uker utenfor trening til seks uker. Helt spilleklar til seriestarten er hun neppe uansett.

Repvik: – Trasige greier

Fløya-trener Rune Repvik likte ikke nyheten om skaden til Johansen.

– Det er jo trasige greier, først og fremst for Eline selv. Hun er jo ute i noen uker nå, og det er tvilsomt med seriestarten. Men det er sånt som skjer, sier Repvik.

– Med ryggproblemer fra før av, er det lurt å hoppe på snowboard...?

– Lurt og lurt... Jeg vet ikke om jeg ville ha gjort det. Men spillerne våre lever jo ikke av idretten. Det er hobbyen deres. Hadde det vært snakk om profesjonelle spillere, kunne jeg kanskje sagt at hun måtte holde seg i ro.

Eline Johansen skulle bli skrevet ut fra sykehuset i går, med et korsett for å holde ryggen stabil.

UHELDIG: Fløya-spiller Eline Johansen i sykesenga på UNN i går, etter et ryggvirvelbrudd i snowboardbakken i Målselv lørdag. Foto: Anders Mo Hanssen