I etterkant av at Bjørn Lidin Hansen brakk nesa i kampen mot Alta på søndag har det utartet seg en ordkrig mellom Alta og Lyns supporterklubb Bastionen. Ukvemsordene har haglet etter Alta og Alta-spillerne på sosiale medier etter kampen. Særlig Magnus Nikolaisen, som løp og feiret sin scoring like foran Bastionen, har fått høre det. «Spissen deres beinflyr over banen for å innta rollen som ubrukelig rasshøl foran Bastionen» og «Fyren var/er en idiot», var noen av beskrivelsene av Magnus Nikolaisen for feiringen etter 0-2-scoringen.

Oppgitt Nikolaisen

Til Altaposten forteller Nikolaisen at han reagerer på Bastionens oppførsel, som blant annet skal ha samehetset Alta-spillerne.

- De ropte dritt fra før kampen begynte, det gikk i «jævla same» og stygging, for å nevne noe, sier han til Altaposten.

Han angrer litt på at han feiret foran Lyns supportere.

- Jeg løp mot Altas supportere for å juble, og jublet vel ett sekund i retning Lyn-supporterne. Jeg var i gledesrus, og det var nok litt unødvendig av meg, men jeg skværet opp med dem etter kampen. At jeg har vist fingeren til noen, som det påstås, er bare tull. Det har jeg ikke gjort, sier Nikolaisen, som sier han ikke ville gjentatt feiringen, sier Nikolaisen til avisen.

- Kan virke hetsende

Tribuneansvarlig i Bastionen, Morten Røise Myhrvold, hevder han ikke har fått med seg at det har forekommet diskriminerende rop mot guttene fra Alta.

- Under kampens hete kan det bli ropt ting som kan virke hetsende, men at det skal være ropt diskriminerende tilrop av den typen, har jeg ikke fått med meg, sier Myhrvold til Altaposten.

- Unødvendig handling

Lyn-spiller Bjørn Lidin Hansens beinbrudd var en av mange tøffe dueller som Bastionen visstnok reagerte på. I alt pådro Alta seg fem gule kort. Lidin Hansen har fått med seg ordkrigen som nå pågår. Og selv om han har akseptert unnskyldningen fra Håvard Nome, syntes han den var unødvendig.

- Det er jo sånt som ikke hører hjemme på fotballbanen. Jeg var jo i duellen selv, men jeg har blitt fortalt at den var forferdelig stygg. Men jeg velger å stole på Håvard når han sier det ikke var tilsiktet, fastslår Lidin Hansen.

Nome sier til Altaposten at han aldri ville skade Lidin Hansen.

- Jeg prøvde å ringe han i går, og har sendt ham tekstmelding og beklaget hendelsen. Det var en duell, og jeg mente aldri å skade ham. Det var et uhell, sier Nome.

Ettersom Lidin Hansen ble skadet etter bare sju minutter, vil han ikke si så mye om Bastionens oppførsel, men kan på generelt grunnlag si at feiringen til Nikolaisen like foran Bastionen var en unødvendig, provoserende handling.

- Bastionen har vært fantastisk for oss, og jeg har fått flere meldinger fra de i etterkant av denne episoden. Det har vært støttende, sier Lidin Hansen.