Gå til sidens hovedinnhold

Bendiksen kan gå gratis etter sesongslutt

Artikkelen er over 7 år gammel

TIL vil heller beholde Thomas Kind Bendiksen ut sesongen og miste midtbanespilleren gratis etter sesongslutt, enn å selge han på «billigsalg» nå i januar.

Midtbanespilleren har gitt uttrykk for at han vil spille på høyest mulig nivå neste sesong, og Rosenborg har vist interesse for Kind Bendiksen.

– Vi har gått en runde internt rundt Thomas, og vi ønsker å ha han med videre, selv om kontrakten går ut etter sesongen og han ikke skulle forlenge den, sier TILs sportssjef Svein-Morten Johansen til Nordlys.

– Viktig spiller for oss

Han har kun ett år igjen av kontrakten med TIL, og det gjør at TIL neppe får noen stor overgangssum for harstadgutten nå.

Fra sommeren kan han skrive under for en ny klubb, og forlate TIL gratis etter 2014-sesongen.

Dermed vurderer TIL det slik at at det er viktigere å beholde han som spiller for den sportslige satsingen, enn å innkassere overgangskroner nå.

– Alle har sin pris, men vi selger ikke før vi får et tilbud vi ikke kan si nei til. Vi signaliserer overfor Thomas at han er en veldig viktig spiller for oss, og at det er viktig for oss å beholde han, sier Johansen.

Planlegger opptur

TIL slapp Ruben Yttergård Jenssen billig til Kaiserslautern i fjor sommer. Det var mye på grunn av belønning for lang og tro tjeneste for klubben.

– Ruben hadde resignert TIL-kontrakten fire-fem ganger, og vært lenge i TIL. Klubben hadde tidligere prioritert å beholde han og avslått bud. Det var en grense hvor lenge vi kunne holde på han, og når sjansen med Kaiserslautern dukket opp fikk han gå, sier Johansen.

Han forstår at Kind Bendiksen og Ruben Kristiansen ønsker å spille i eliteserien.

– Det har vært litt forskjellige signaler i media. Den beste måten å spille på øverste nivå igjen, etter å ha vært med på å spille klubben ned i 1.divisjon, er å spille TIL opp igjen. Vi ønsker dem med på oppturen, sier Svein-Morten Johansen.