Gå til sidens hovedinnhold

– Dette er deres sjanse til å være litt i rampelyset

Artikkelen er over 5 år gammel

Sikter mot medalje i NM på hjemmebane.

Fredag åpner U19-NM i basketball i Tromsø, et av landets største basketarrangement.

I jenteklassen stiller Tromsø med et rent tromsølag, mens Varden-laget i gutteklassen har en Tromsø-kjerne som er supplert med to spillere fra Harstad og to fra Narvik.

– Sover ikke om natta

Laget ledes av Tromsø Storm-trener Kenneth Webb, som får lede guttene han har jobbet med på dagtid på Tromsdalen videregående skole, og på ettermiddagstid.

– Jeg er spent. Jeg sover ikke om natta for tida, fordi jeg tenker på dette, og jeg har en god følelse. Dette er deres sjanse til å være litt i rampelyset, og vi får vurdert hvor de står som basketballspillere, sier Webb til Nordlys.

Han mener det bør være spennende for alle basketinteresserte i Tromsø å ta en titt på laget under NM i helga.

– Her får folk se fremtiden til Tromsø Storm. Med de to vi har fra Harstad og de to fra Narvik er det egentlig fremtiden til basketball i Nord-Norge. Det skjer her, sier amerikaneren, som blant annet har med seg Storms A-spillere Johannes Lange, Audun Bangsund, Tobias Møller Opdahl, Juozas Imenickas og Simon Tronstad Jakobsen.

– Nå får vi endelig sett dem i sitt eget miljø også, for her oppe har vi ikke god konkurranse for dem til daglig. Nå får de måle seg mot de beste i landet i sin aldersgruppe, legger han til.

– Vil ha medalje

Storm-treneren, og for anledningen Varden-treneren, har god tro på at femteplassene fra de foregående mesterskapene kan bedres.

– Vi vil ha en medalje i år, det må jeg si. Om det er gull, sølv eller bronse – vi vil ha en medalje. Går ikke det, er fordelen at vi har et ungt lag. 90 prosent av disse spillerne vil ha en ny sjanse neste år, sier Kenneth Webb.

Varden-guttene spiller fredag mot Frøya og Centrum, og har et håp om å kunne få spille kvartfinale lørdag kveld og muligens både semifinale og finale søndag.

Tromsøs jentelag spiller fredag og lørdag gruppekamper mot Ytrebygda, Ullern og Bøler i håp om avansement.

 

Kommentarer til denne saken